YÜZ ŞEKLİNE GÖRE KAŞ SEÇİMİ

YÜZ ŞEKLİNE GÖRE KAŞ SEÇİMİ
 Özel Haber
Kaş seçimi yüzünüzün daha orantılı ve güzel görünmesine yardımcı olacaktır. Genel olarak yüz şeklinizi tamamlayan ve yüz hatlarınızı öne çıkaran kaş modeli sizin için en uygun olanıdır.

TİGRİS HABER- Hangi yüz şekline hangi kaş uygundur?

Oval yüz şekli, en ideal yüz şekli olarak kabul edilir. Bu yüz şekline sahip kişiler için hemen hemen her kaş modeli yakışır. Ancak özellikle yüzün daha uzun görünmesini önlemek için kaşlarınızın çok düz veya çok kavisli olmamasına dikkat etmeniz önerilir.

Yuvarlak yüz şekline sahip kişiler için yüzün daha uzun görünmesini sağlayacak kaş modelleri tercih edilmeli. Bunun için yüzünüzün ortasından yukarı doğru uzanan, hafif kavisli kaşlar idealdir. Ayrıca kaşlarınızın kalın ve belirgin olmasına özen gösterebilirsiniz.

Kare yüz şekline sahip kişiler için yüzün daha yumuşak görünmesini sağlayacak kaş modelleri tercih edilmeli. Bunun için yüzünüzün ortasından yukarı doğru uzanan, yuvarlak kavisli kaşlar idealdir. Ayrıca kalın ve belirgin kaşlar daha çekici bir hava katacaktır.

Üçgen yüz şekline sahip kişiler, yüzün daha geniş görünmesini sağlayacak kaş modelleri tercih etmelidir. Yüzünüzün ortasından aşağı doğru uzanan, hafif kavisli kaşlar idealdir. Ayrıca orta kalınlıkta ve belirgin kaşlar yüzünüzü daha genç gösterecektir.

Uzun yüz şekline sahip kişiler için, yüzün daha kısa görünmesini sağlayacak kaş modelleri tercih edilmelidir. Bunun için, yüzünüzün ortasından aşağı doğru uzanan düz kaşlar yüzünüzü olduğundan daha kısa gösterecektir. bunun yanında kalın ve belirgin kaşlarınızın olması sizi daha çekici ve genç gösterecektir.

Kalp yüz şekline sahip kişiler için, yüzün daha dengeli görünmesini sağlayacak kaş modelleri tercih edilmeli. Bunun için, yüzünüzün ortasından yukarı doğru uzanan, yuvarlak kavisli kaşlar ideal olacaktır.

Tabii ki, yüz şeklinize göre kaş seçerken kendi kişisel zevkinizi de göz önünde bulundurmanız önemli. Ayrıca kaşlarınızın doğal şeklini de dikkate almalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.