Yüzde 30 kırımla alınan ihaleye 20 firma davetliydi

Yüzde 30 kırımla alınan ihaleye 20 firma davetliydi
“KİK’e rağmen adrese teslim ihale” başlıklı haberimize, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ihalesini alan firmadan açıklama geldi.

Firmanın ilk defa 2017 yılında DBB’den temizlik ihalesi aldığına dikkat çekilen açıklamada, ihaleye 20 firmanın davet edldiği ve ihalenin yüzde 30 kırımla kazanıldığı belirtildi.

Gazetemizde “KİK’e rağmen adrese teslim ihale” manşetiyle çıkan habere ilişkin ilgili firma tarafından açıklama yapıldı.

Ana arterler için temizlik ihalesi

Açıklamada, “21.04.2020 Tarihinde ihalesi yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ana arterlerin süpürge araçları ile temizlenmesi atıkların toplanması, İlçe Belediyeleri tarafından toplanan atıkların transfer istasyonuna getirilmesi ve getirilen tüm atıkların çöp sahasına taşınması işi için araç kiralama hizmet işi ile ilgili 8 Temmuz 2020 tarihli gazetede yayınlanan yazıyla ilgili bilgilendirme amaçlı açıklama gereği duyulmuştur” ifadelerine yer verildi.

‘Yüzde 30 kırımla ihale kazanıldı’

İhaleye 20’ye yakın firmanın katıldığına vurgu yapılan açıklamada, “Adı geçen ihale Dünyayı ve Türkiye’yi de etkileyen Covid-19 pandemi sürecine denk gelmesi nedeni ile Büyükşehir Belediyesi gerekli miktarda Araç gereç ve malzeme ile 21.04.2020 tarihinde temizlik ihalesine çıkmıştır. İhaleye duyduğumuz kadarıyla Diyarbakır ili ve diğer illerden olmak üzere 20'ye yakın firma ihaleye davet edilmiştir. İhale firmalar arasında büyük bir rekabet sağlanmış, Türkiye’de benzeri görülmemiş %30'a varan kırımla, Araç gereç ve bakım, yakıt, malzeme ve bir kısım şoför personel dahil olmak üzere firmamız en düşük teklifi vererek ihaleyi kazanmıştır” denildi.

‘29 günlük çalışmanın bedeli ödenmedi’

Firmanın ilk defa 2017 yılında DBB’den temizlik ihalesi aldığına dikkat çekilen açıklamada, “Firmamız ilk defa 05.10.2017 tarihinde Büyükşehir Belediyesinde temizlik ile ilgili araç kiralama işi ihalesini almıştır. 08.04.2020 – 08.05.2020 tarihleri arası 29 günlük ihale sürecinden doğan zaman boşluğundan dolayı Araç gereç, yakıt ve malzeme firmamıza ait olmak üzere aralıksız çalışma yapılmış bu süre içinde Büyükşehir Belediyesi firmamıza herhangi bir ödeme yapmamıştır. 21.04.2020 Tarihli ihale sonucu kapsamında 08.05.2020 tarihinde 103 araç ile işe başlanmış, Diyarbakır’ın ana caddelerin çöpleri çöp araçlarıyla alınmakta, cadde bulvarlar yol süpürme araçlarıyla temizlenmekte, caddeler geceleri su tankerleriyle yıkanmakta, Diyarbakır’ın günlük toplanan bütün çöpleri Mardin yolundaki Çöp aktarma istasyonundan 40.km uzaklıkta Karacadağ Çöp Depolama Sahasına Çekici – Smitreyler (Tırlar) ile taşınmakta” ifadeleri kullandı. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.