Z kuşağı iş bulmakta zorlanıyor

Z kuşağı iş bulmakta zorlanıyor
Z kuşağı iş dünyasının dinamiklerini baştan yazıyor, Talent LMS’nin gerçekleştirdiği araştırma, bu jenerasyonun beklentilerini ortaya koyuyor.

TİGRİS HABER - Açıklanan verilere göre Z kuşağının %76’sı çalışacakları yerde arkadaş canlısı ve sosyal açıdan bilinçli insanlar ararken, %31’i yöneticilerinin baskısından şikayet ediyor. Geleneksel yönetim biçimlerinin artık geride kaldığını söyleyen ABD merkezli holding ise holokrasi yönetim şeklinin kuşaklar arası farkı ortadan kaldırdığını öne sürüyor.

Teknolojiyle birlikte sınırların ortadan kalktığı bir evrene doğan Z kuşağı, iş dünyasının dinamiklerini değiştirmekle kalmıyor, yöneticilerin bir organizasyonu nasıl yönetebileceğine, görevlendirebileceğine ve motive edebileceğine dair yıllardır kabul gören algıları yıkarak baştan yaratılmasına vesile oluyor. Talent LMS’nin ABD’de gerçekleştirdiği araştırma da iş dünyasında önem verilen konuların Z jenerasyonunun beklentileriyle yeniden şekillendiğine işaret ediyor. Açıklanan verilere göre, Z kuşağının %82’si işyerinde iyi bir psikolojiye sahip olmanın meslek hayatlarındaki en önemli konular arasında yer aldığını söylerken, 4 kişiden 3’ü (%76) çalışacakları yerde arkadaş canlısı ve sosyal açıdan bilinçli insanların bulunmasını istiyor. Neredeyse her 3 katılımcıdan biri (%31) yöneticilerinin baskısından dolayı stresle baş etmekte zorlandığını belirtirken, genç profesyonellerin iş dünyasına kolay uyum sağlaması için kolları sıvayan Y kuşağı ise geleneksel yöntemleri geride bırakarak holokrasi yönetim biçimine geçiyor.

İki kuşak birbirini tamamlayabilir

Holokrasi yönetim şekliyle otoritenin tüm çalışanlara eşit bir şekilde dağıtıldığını ve bu sayede hiyerarşinin en aza indirildiğine dikkat çeken NBO Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Burak Olcay, konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Y kuşağı yetenekli çalışanlar ararken, Z kuşağı ise iş bulmakta zorlanıyor. Aslında iki kuşak da birbirini tamamlayabilecek özelliklere sahipken, milenyum çağının getirileri jenerasyonlar arasındaki farkı daha da açıyor. Çünkü internetsiz bir dünyanın varlığını tanımayan Z kuşağı iş dünyasında daha esnek bir yapı arıyor ve kendilerini bir çarkın dişlisi olarak değil, üreten, yaratıcı bireyler olarak görmek istiyor. Oysa bazı şirketler halen çalışanlarını nasıl yönetebileceğini düşünüyor ve bürokrasinin kendini koruma kaygısı güden bu yapılaşma modeli çalışanların yaratıcılığının önüne geçiyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.