Zazalar isyanda, Müge Anlı özür dilesin!

Zazalar isyanda, Müge Anlı özür dilesin!
Canlı yayında Zazaca konuşan kadına ‘Anlaşılmayan bir dilde’ diyerek konuşmasını sansürleten ve yayından alan sunucu Müge Anlı’ya tepkiler devam ediyor. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren vatandaşlar Anlı’yı kınadıklarını belirtti.

Merkezi İstanbul’da bulunan ZAZA-DER, ATV’de yayınlanan programda meramını Zazaca anlatmak isteyen kadının telefon bağlantısını “anlaşılmayan bir dilde” diyerek sansürlemesi ve daha sonra yayından aldıran Müge Anlı’ya tepki gösterdi. 

Önceki gün ATV’de yayınlanan Müge Anlı’nın programında, Siverek’ten canlı yayına bağlanan kadın Zazaca konuşmaya başladı. Stüdyodaki konuk yanıt verirken, konuşmaları çevirebileceğini söyledi ama önce sesi biplendi, sonra konuşma kesildi.

Yapılan yayında, programa konuk olan kişi söylediklerini çevirmeden önce “Zazaca konuşabiliyor muyum?” sorusu ise dikkat çekti.

Programda bulunan kişi “söyleneni çevirebilirim” demesinin üzerine Anlı, “Anlamadığımız bir şeyi yayına vermemizin bir anlamı yok” dedi. Zazaca konuşan kadının söylediklerinin çevrilmesi üzerine telefon bağlantısı tamamen kesildi.

Müge Anlı’nın yaklaşımı Türkiye’nin farklı kentlerinde bulunan tüm Zazaların tepkisine neden oldu. Başta Zaza Dernekleri olmak üzere birçok yerde Müge Anlı ve ATV grubu protesto edildi, Anlı’nın Zazalar’dan özer dilenmesi istendi.

Öte yandan sosyal medyada  da Anlı’ya büyük tepki vardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum