Ziraat Oda Başkanlarından Ankara çıkarması

Ziraat Oda Başkanlarından Ankara çıkarması
18 ilden 140 Ziraat Odası Başkanı ile birlikte Ankara’da Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ve Tarım eski Bakanı Mehdi Eker ile bir araya gelen TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Delil, pamuk üreticisinin acil çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekti.

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Delil, Pamuk üreticisi 18 ilden gelen 140 Oda Başkanlarıyla Ankara’da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Tarım eski Bakanı Mehdi Eker ile bir araya geldi.

TBMM’de bölge milletvekillerini ziyaret eden Delil, Pamuk çiftçisinin yaşadığı sorunları aktardı ve vekillerden destek istedi.

paa.jpeg

Delil, bölge vekillerinden, Pamukta primin kilogramda 80 kuruştan 130 kuruşa çıkarılmasını, prim desteğinde dekara 500 kilogram kota sınırının kaldırılmasını ve üreticilerin borçlarının ertelenerek, yeniden yapılandırılmasını istedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi, Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, pamuk üreten 18 ilden gelen 140 Oda Başkanıyla Ankara’ya adeta çıkarma yaptıklarını bildirerek, “Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Tarım eski Bakanımız Mehmet Mehdi Eker ile bir araya geldik. TBMM’de bölge milletvekillerimizi ziyaret ettik. Pamuktaki sorunları anlattık, destek istedik” dedi.

Delil, yaptığı açıklamada, pamuk üreticilerinin sorunları ve üretici borçlarının yapılandırılması konusu başta olmak üzere tarımda yaşananlar ve yapılması gerekenler hakkında çiftçinin sesini Ankara’da duyurabilmek amacıyla, Ankara çıkarması yaptıklarını belirtti.

Pamuk çiftçisinin sorunları acil çözüm bekliyor!

Pamukta üretimin devamı için, primin kilogramda 80 kuruştan 130 kuruşa çıkarılması, prim desteğinde dekara 500 kilogram kota sınırının kaldırılması, üretici borçlarının ertelenip yeniden yapılandırılmasını Bakan Pakdemirli ve diğer yetkililerden talep ettiklerini vurgulayan Delil, şunları kaydetti: “Yapılması gerekenleri Bakan Pakdemirli ve milletvekilleriyle paylaştık. Pamukta acilen hareket edilmesi gerektiğini söyledik. Aksi takdirde çiftçimizin büyük mağduriyet yaşayacağını, pamuk üretiminin sıkıntıya gireceğini belirttik. Üretici borçlarında vadelerin geldiğine, borçların takibe girdiğine dikkati çektik. Üretici borçlarının ertelenip yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladık. Girdi maliyetlerinin arttığını, bunun için önlem alınması gerektiğine dikkati çektik.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.