Ziraat, Vakıf ve Halkbank’tan faiz indirimi

Ziraat, Vakıf ve Halkbank’tan faiz indirimi
Merkez Bankası’nın politika faizinde yaptığı 200 baz puanlık indirimden sonra Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi faiz oranlarında indirime gitti. Konutta 1 milyon lira altındaki kredi için faiz yüzde 1,29'a indi.

TİGRİS HABER - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizini 2 puan indirimle yüzde 16’ya çekmesinin ardından, kamu bankaları faiz indirimlerini yansıtmaya başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 2 puan indirimle yüzde 16'ya çekmesinin ardından, kamu bankaları faiz indirimlerini yansıtmaya başladı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişen oranlarda indirime gitti.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan yapılan ortak açıklamada; 22 Ekim 2021 tarihi itibarıyla kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapıldığını duyurdu.

Konutta faiz yüzde 1,29’a çekildi

Kamu bankaları ihtiyaç ve taşıt kredi faizlerine dokunmazken; konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,29; 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise yüzde 1,34 faiz oranları uygulanmaya başlamaya karar verdi.

Kamuda 1 milyon altı 120 ay vadeli konut kredi faizi yüzde 1.38 seviyelerindeydi.  Üç kamu bankasının yaptığı ortak açıklamada; "Bankalarımız, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.