10 bin hektarlık alanın orman vasfı yok artık

10 bin hektarlık alanın orman vasfı yok artık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerinde bulunan bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak illerinde bulunan bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı. Bu kararla, bu illerde bulunan toplam 10 bin 931 hektar alan, orman vasfını kaybetti.

Toplam 13 ilde bazı sınırlar ormanlık alandan çıkarıldı. Orman sınırları dışına çıkartılan alanlar, sanayi, tarım, turizm, konut ve altyapı gibi amaçlarla kullanılabilecek. Ancak, bu alanlarda yapılacak faaliyetler, çevreye ve ormanlara zarar vermeyecek şekilde planlanacak.

Kararda, orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı belirtildi. Bu sayede, ormansızlaşan alanlara yeni ormanlar kazandırılacak. Kararın, ormanların korunması ve geliştirilmesi açısından önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor. (Halk TV)

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.