Akşener, Altılı Masa'yla ipleri kopardı

Akşener, Altılı Masa'yla ipleri kopardı
İYİ Parti kurultayında konuşan Meral Akşener, "Biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır" dedi. Akşener ayrıca Altılı Masa ile de ipleri kopardı.

TİGRİS HABER - İYİ Parti’nin seçim nedeniyle ertelenen 3’üncü Olağan Kurultayı'nda konuşan Genel Başkan Meral Akşener, 2018 yılında İYİ Parti'nin grup kurup seçimlere katılabilmesi ve hazine yardımı alabilmesi için 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin "Hayatımın en büyük pişmanlığıdır" dedi. Akşener Altılı Masa'ya ithafen de "Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. İnsafınız kurusun. Neymiş İstanbul HDP sayesinde kazanılmış. Haydi o zaman bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultaya gelenlere teşekkür etti. 5.5 yıl önce partinin kurulamayacağı yönünde söylemler olduğunu hatırlatan Akşener, "Kuramazsınız dediklerinde demiştik ki kuracağız, kurduk. Bu parti yaşamaz dediklerinde, yaşatacağız dedik. Yaşattık. Milletimizin sesine kulak vermek için il il, ilçe ilçe, köy köy gezdik. Kapıları çalarak, milletimizin derdini dinleyerek, bu partiyi büyütmek, milletimizin sesini dinlemek için, sokakları, mahalleleri, dükkanları, evleri dolaştık" dedi.

Partisinin mevcut nobran yönetime karşı verilen bir mücadele ve kolayı değil, zoru seçen bir parti olduğunu söyleyen Akşener, "Birbirine hakaret eden, iftira atan değil, ben varsam her şey var, ben yoksam yansın bu dünya yıkılsın Türkiye diyen değil, nefsinin peşinden giden değil, nobranlara karşı buradayım, varım diyenlerin partisidir! Esarete karşı müdafa-i hukuk diyendir. Ben olayım da Türkiye ne olursa olsun diyen mandacı ruhlular için değil, mandacılığa hayır diyenlerin partisidir. İYİ Parti cumhuriyet birikimidir. Zor zamanlarda güneşi bulmak için karanlık yollara düşen Mustafa Kemal Atatürk'ün evladıdır" diye konuştu.

Bu sürece kolay gelmediklerini ve zorluklara göğüs gerdiklerini dile getiren Akşener, şunları söyledi: "Davamız doğru olduğu için nice zorluğa direndik. Sözümüz doğru olduğu için nice iftiraya göğüs gerdik. Hele ki bir şey olamadığına öfkelenip, bizatihi içimizden yapılan iftira, hakaret ve çirkinliklere göğüs gerdik. Şahsen hiçbir düşmanın, hiçbir rakibin beni hapse atmayı isteyenler dahil, benimle ilgili asla iddia etmedikleri, söylemedikleri pis iftiralara şahit oldum. Allah bana bunu gösterdi ama affetmeyeceğim."

‘Hayatımın en büyük pişmanlığıdır’

Akşener, 2018 yılındaki seçim sürecinde seçimlere katılabilmek için 15 CHP'li milletvekilinin İyi Parti'ye geçmesine ilişkin "hayatımın en büyük pişmanlığıdır" dedi. Akşener, "Biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum ancak o gün bugündür bu 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik" ifadelerini kullandı.

Akşener, 2019 yerel seçimleriyle ilgili ise, "Beni en çok yaralayan 'İstanbul'un seçimini HDP kazandırdı' sözü oldu, o gün anladım ki muhalefet İYİ Parti'yi tehdit görüyor" dedi.

‘Bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum’

Akşener Altılı Masa'ya ithafen de "Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. İnsafınız kurusun. Neymiş İstanbul HDP sayesinde kazanılmış. Haydi o zaman bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum" dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.