Amedsporlu futbolcuları tehdit eden Bursa taraftarlarına suç duyurusu

Amedsporlu futbolcuları tehdit eden Bursa taraftarlarına suç duyurusu
Diyarbakır Barosu, Bursaspor karşılaşması için Bursa’ya giden Amedsporlu futbolculara tehdit ve hakarette bulunan bir grup Bursaspor taraftarı ile olaya müdahale etmeyen kolluk hakkında suç duyurusuna bulundu.

Salih Yeşil


TİGRİS HABER- Dün Bursaspor karşılaşması için Bursa’da bulunan Amedspor futbolcularının bir grup Bursaspor tarafından tahdit ve hakarete maruz kalmasına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu. Diyarbakır Barosu, dün gece Amedsporlu futbolcuların kaldığı otelin önüne giderek hakaret ve tehditlerde bulunan Bursaspor taraftarlarının kimliklerinin tespitinin yapılıp haklarında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”, “genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak”, “hakaret” suçlarından soruşturma başlatılarak cezalandırılması istendi.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, olay nedeniyle gerekli olan güvenlik önlemlerini almayan kolluk amiri ve kolluk güçlerinin de “görevi kötüye kullanmaktan” haklarında soruşturma açılması ve bu suçtan cezalandırılması istendi.

Suç duyurusunda ayrıca, tahdit, hakaret ve küfür eden taraftarlarının tespit edilmesi ve müsabakaları izlemeden men edilmesini istendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.