'Aşırı maske'den gülmeyi unuttular: Seansı 1400 liradan ders alıyorlar

'Aşırı maske'den gülmeyi unuttular: Seansı 1400 liradan ders alıyorlar
Japonya'da halk, Covid-19 salgınının bitmesi ve maske zorunluluğunun kalkmasıyla, unuttuğu gülümsemeyi hatırlamak için eğitim alıyor.

TİGRİS HABER - Japon hükümeti, bu yıl mart ayında tavsiye niteliğinde uyguladığı maske yönetmeliğini gevşetti. Ancak yaygın maske kullanımı bir başka ihtiyaç doğurdu. Uzun süre maske takan pek çok Japon, maskenin yüzünü kapatması sebebiyle sosyal hayata adapte olmakta ve gülümsemeyi yüz hareketleriyle tanımlamakta sorun yaşadığını aktarıyor.

Başkent Tokyo'da "Egao-iku" (Gülümse Eğitimleri) ismiyle halka açık çevrim içi seminer veren bazı kuruluşlar, maske yönetmeliğinin hafifletilmesiyle eğitimi yüz yüze vermeye başladı.

"Egao-iku" seminerini veren yaşam koçu KawanoKeiko, Başkent Tokyo'nun İkebukuro bölgesindeki seminer bürosunda AA muhabirine konuştu.

Kawano, maskenin altında halkın gülümsemeye çalışmadığının, yanak ve ağız kaslarını kullanmadıklarının ortaya çıktığını söyledi.

Japon halkı nezdinde maske kullanımının komplekse dönüştüğünü savunan Kawano, bu kompleksi yenmeleri için başkent halkına ücretli seminerler verdiklerini anlattı.

Seminerlerinde "hilal göz, yuvarlak yanak ve üst 8 diş" konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştığını ifade eden Kawano, öğrencilerinin yüzlerinde "civciv gülümsemesi" oluşturmayı hedeflediğini vurguladı.

Kaynak: GazeteDuvar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.