Bayram, ciğerci esnafına yaradı

Bayram, ciğerci esnafına yaradı
Ramazan bayramı nedeniyle yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır'ın merkez tarihi Sur ilçesinde yaşanan yoğunluk tescilli ürün ciğere talebi arttırdı. Cadde başlarında kurulan ciğer tezgahlarında uzun kuyruklar oluştu.


Haber: Sait BAYRAM
Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın tescilli ürünleri arasında yer alan ciğer, Ramazan bayramında yoğun talep gördü. Özellikle Suriçinin Gazi caddesi üzerinde kurulan ciğer tezgahları, kenti ziyaret eden yerli turistlerin ilgisiyle karşılaştı.
İlk kez ciğer tatmak isteyen turistlerin uğrak yeri olan ciğer tezgahlarında uzun kuyruklar oluştu.

6f7bfd13-cb15-4382-9e97-1ae8d0a5ea55.jpegEsnaflar ilgiden memnun

Gazi caddesinde kurulan ciğer tezgahlarında satış yapan esnaflar gösterilen ilgiden oldukça memnun. Geçen bayramlara oranla ciğere gösterilen talebin artmasına sevinen esnaflar, kazançlarının da arttığını dile getirdiler.

193b4bf7-df7d-4acc-88fc-2896b95b5923.jpeg

Bayram ciğere talebi artırdı

Ciğerci esnafı Emrah Karakaş, bayramın ciğer satışını artırdığını belirterek, "Ciğerin meraklıları çok. Bayram dolayısıyla yoğun bir turist akını var. Gelen turistler de Diyarbakır'ın tescilli ciğerini tatmak istiyor. Gelen yerli turistlerden dolayı ciğere bu bayram da yoğun ilgi var. Normal bir tezgahta günlük 50-60 kilo ciğer tüketiliyor. Ciğere olan ilgiden tüm esnaf faydalanıyor. Her tezgahta 10-15 kişi istihdam ediliyor. Elemanlar da biz de kazanıyoruz. Bu bayram diğer bayramlara oranla ciğere olan ilgiyi artırdı. Ciğere yoğun bir talep var. Sokak lezzetlerine ilgi de artırıyor. Bundan dolayı ciğer fast food yerine vatandaş sokaktaki ciğer tezgahlarına yöneldi. İşlerimiz çok şükür iyi." Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.