Bitlis'te yeni otogar çalışmaları devam ediyor

Bitlis'te yeni otogar çalışmaları devam ediyor
Bitlis Belediyesi, yapımı devam eden otogar ve itfaiye binalarında çalışmalarını sürdürüyor.

TİGRİS HABER - Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sertaç Buhan, Tatvan Belediyesi ile ortak yaptıkları otogar inşaatının devam ettiğini söyledi.
Yapımına geçen yıl başlanan otogarı kısa süre sonra teslim almayı planladıklarını belirten Buhan, "5 bin metrekare alana sahip otogarımızın 2 bin 100 metrekaresini kapalı alan oluşturmaktadır. Burada 16 yazıhane ve 18 otobüs peronu yer alacak. Otogarımızda kafeterya, kadın ve erkek mescitleri, tuvaletler ve restoran binamız bulunmaktadır. Çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından otogarı hizmete sunacağız." diye konuştu.
Buhan, bu yıl yapımına başlanan yeni itfaiye ve hangar binasının da kısa sürede hizmete açılacağını bildirdi.
Fen İşleri Müdürlüğü olarak kentte ulaşımın daha sağlıklı sağlanması için ihtiyaç duyulan yerlerde yeni yol yapım çalışmalarına devam ettiklerini belirten Buhan, "Bu yıl 30 bin metreküp istinat duvarı yaptık. Duvarların yanı sıra ulaşımın konforlu sağlanabilmesi için yaklaşık 60 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. Kilitli parke taşı döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Bunların tamamını bu yıl hizmete sunmayı planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.