“Biz onları iyi ağırlamıştık”

“Biz onları iyi ağırlamıştık”
Antalya Serik’te saldırıya uğrayan Cizrespor Kulübü Başkanı Artı Gerçek'e konuştu: Eminim ki bize de ceza gelecek. Hep biz suçlandık. Darp raporu almadık, alsak da boş olurdu.

Tigris Haber- TFF 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Cizrespor, dün deplasmanda Antalya Serik Belediyespor ile karşılaştı. 1-1 beraber sonuçlanan maçın ardından Cizrespor saldırıya uğradı. Kulüp Başkanı Maruf Sefinç, yaralanan sporcuların fotoğraflarını paylaşarak, kendilerine yönelik saldırılara tepki gösterdi. Instagram hesabından açıklama yapan Serik Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu, Cizrespor teknik heyetini hakemin üzerine yürümekle suçladı.

 

“TAKIM SAHAYA GİRDİ, ‘ÖLÜRÜM TÜRKİYEM’ ŞARKISI ÇALINDI”

 

Artıgerçek’in haberine göre Cizrespor Kulüp Başkanı Maruf Sefinç, saldırı anını ve sonrasında yaşananları anlattı. Kafilelerinin Serik stadyumuna girdiği sırada Tarkan’ın hareketli parçasının çalındığını anlatan Şefinç, “Stada girdiğimizde Tarkan’ın hareketli parçası çalıyordu. Biz içeriye girer girmez parçayı değiştirip, ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısını çalmaya başladılar. Karşılaşma böyle başladı. Biz 1-0 öne geçtik. Genellikle skorun yazılı olduğu tabela olur. O tabeladan skor ekranını kaldırıp Türk bayrağı yaptılar” dedi.

 

 “HAKEM CEZA YAĞDIRDI”

 

Sefinç’in anlattığına göre maçta yaşananlar bununla sınırlı değil. Maçı yöneten hakemin davranışlarının da sıkıntılı olduğunu anlattı. Önümüzdeki hafta Cizrespor'un Trabzon’da rakibi ile karşılaşacağını ifade eden Şefinç, “Hakemden çok şikâyetimiz vardı. 3 futbolcumuz cezalı durumuna geldi. Maç 1-1 berabere bitti” diye anlattı.

 

“POLİS SALDIRGANLARA MÜDAHALE ETMEDİ”

 

Maçın bitmesinin ardından Serik Belediyespor’dan Sinan Kalaycı ve Alican Tez adında 2 futbolcunun kaleci antrenörlerine yumruk attığını ifade eden Şefinç, “Ondan sonra olaylar başladı. Tribünden yabancı maddeler atmaya başladılar. Teknik heyetleri, sporcuları, taraftarları ile birlikte bize saldırmaya başladılar. Saldırı karşısında emniyet pasif kaldı. Orada bir grup taraftarı dahi dağıtmayarak seyirci kaldı. Koridorda saldırılar sürdü. Bir buçuk saat gibi bir süre statta bekledik. Çıkamadık. Daha sonra zırhlı araçla bizi otele götürdüler” sözleriyle saldırı anını anlattı.

 

“BİZ ONLARI İYİ AĞIRLAMIŞTIK”

 

Şefinç, Serik Belediyespor Kulübü'nün “Cizrespor teknik heyeti hakemin üzerine yürüdü. Küfür etti” açıklamasına da tepki gösterdi. Serik Belediyespor takımını birinci devrede Cizre’de ağırladıklarını anlatan Şefinç, “Cizre’de Serik takımını çok iyi misafir ettik. Bakın kendi evimizde 1-0 yenilmemize rağmen en ufak bir sorun çıkmadı. Dostane bir şekilde, çok iyi ağırladık ve memleketlerine gönderdik. Durduk yere neden iddia ettiği gibi bir şey yapalım? Bu tip amacımız yok. Böyle bir eğilimimiz olsaydı, farklı deplasmanlarda da yapardık. Bu saldırı bundan dolayı olabilir. Bu onlar için önemli, bizim için önemsiz bir maçtı. Cizre’yi temsil eden takım olarak ‘gelin bize 4-5 gol atın, biz kalkıp gidelim’ demeyiz. Biz Cizre’yi temsil eden takımız. Bizde gittik, takımımız sonuna kadar mücadelesini verdi. Maç sonucu 1-1 sonuçlandığı için şampiyonluktan koptular. Sanırım bunun için bu tür şeyleri yaptılar. Anlam veremedik” dedi.

 

“DARP RAPORU ALMADIK, ŞİKAYETÇİ OLMADIK”

 

Saldırının ardından şikayetçi olup olmayacaklarına ilişkin soruya Sefinç şu cevabı verdi: Şikayetçi olmadık. Federasyona gerekli savunmamızı vereceğiz. Eminim ki her zaman olduğu gibi bize de ceza gelecek. Bu durum hiç değişmedi. Hep biz suçlandık. Bunu biliyorum. Bununla ilgili ceza bekliyoruz. Diğer şikayetler konusunda darp raporudur, şudur budur… Almadık, alsak da boş olurdu. Boşu boşuna zamanımızı harcamış olurduk bu tür şeylerle.”

 

“SPOR BARIŞ GÜCÜDÜR”

 

Sporun bu tür olaylarla gündeme gelmemesi gerektiğini ifade eden Şefinç, sözlerini şu mesajla sonlandırdı: Sporun barış gücü olduğunu, dostluk köprülerini oluşturduğunu düşünüyorum. Farkların konulmadığı bir spor ortamı istiyoruz. Gerçekten bölge takımlarımıza karşı, Cizrespor'a karşı bu tutumlarından vazgeçmelerini istiyorum. Tek temennim bu.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.