Bombacının son görüntüleri ortaya çıktı

Bombacının son görüntüleri ortaya çıktı
Diyarbakır'da HDP'nin seçimlerden iki gün önce düzenlediği mitingde peş peşe patlatılan iki bomba ile 5 kişinin ölümüne 402 kişinin yaralanmasına neden olan bombaların patlatılması saldırısını gerçekleştiren Orhan G’yle ilgili yeni görüntüler

 

ortaya çıktı. G.’nin olay öncesi miting alanında keşif yaptığı daha sonra kaldığı otele giderek bombaları çay ocağının bulunduğu alana polis kontrolünden önce bıraktıktan sonra olay bölgesine polis kontrolünden geçerek giriyor. Başına bağladığı sarı, yeşil, kırmızı bandajla dikkatleri üzerine çekmeyen Orhan G. bombayı patlattıktan sonra tekrar otele dönerek, elbisesini değiştirip, traş olduktan sonra kentten ayrılıyor.


Diyarbakır Polisinin olay sonrası mobese kameralarından elde ettiği görüntüler üzerine takip edilerek Gaziantep’te yakalanan Orhan G. "kasten öldürmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklandı. Dosyasına gizlilik kararı konulan Orhan G’nin miting alanına gelişi sırasında güvenlik kamerasına takılan yeni görüntüleri ortaya çıktı. İlk bombayı miting alanındaki çöp kutusuna, ikinci bombayı da seyyar çay ocağı tezgahı sahibine bıraktığı belirlenen Orhan G’nin dikkat çekmemek için başına bandaj taktığı görüldü. Tanınmamak için saçını kısa kestirip başına kırmızı, yeşil ve sarı bandana bağlayıp güneş gözlüğü takan bombacı olay yerinde keşif sırasında ve bombanın patlatılmasının ardından soğuk kanlılığı ile dikkat çekiyor. Olay sonrası miting alanındaki bulunanların panik anı da yeni kamera görüntülerinde yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.