Çakma zeytinyağı raflara çıktı

Çakma zeytinyağı raflara çıktı
Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, zeytinyağının litre fiyatı ortalama 20 liraya yükselince sahtecilere gün doğduğunu belirterek, piyasada gıda tüketimi açısından uygun olmayan birçok karışımın ‘zeytinyağı’ diye satıldığını bildirdi.

Sahte zeytinyağını anlamanın tüketici için oldukça zor olduğuna dikkati çeken Güvendi, zeytinyağının içine yüzde 15-20 oranında başka ürün konulduğunda bile sahteciliğin ancak laboratuvar ortamında anlaşılabildiğinin altını çizdi. Tüketicilere zeytinyağı alırken, özellikle güvenilir markaları tercih etmelerini öneren Güvendi, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Tarım Kredi Elit markasıyla  zeytinyağı ürettiğini anımsatarak, Balıkesir Gömeç’teki fabrikalarının kapasitesini yeni yatırımlarla yüzde 100 artıracaklarını da duyurdu. Üreticiden ham olarak aldıkları zeytini sıkarak zeytinyağı elde ettiklerini belirten İrfanGüvendi, şunları kaydetti:

  “Fabrikamız 500 ton zeytinyağı depolama kapasitesine sahip olup 250 mililitre ile 18 litre aralığında şişe ve tenekelere dolum yapılıyor. Zeytinyağına artan talebe bağlı olarak fabrikalarımızın kapasitesini ve buna bağlı olarak satışlarını her yıl yüzde 25 oranında artırdık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.