‘Çocuklarımın elbise üzerindeki kokusunu buldum’

‘Çocuklarımın elbise üzerindeki kokusunu buldum’
Maraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yıkılan apartmanda oğlu, kızı ve kız kardeşini kaybeden gözü yaşlı İrfan Bayancuk, "Çocuklarımın hatıralarından elbise üzerindeki kokusunu buldum” dedi.

TİGRİS HABER - Merkez üssü Maraş olan depremlerin ardından Diyarbakır’da enkaz kaldırma işlemleri tamamlanırken, enkaz altında kalan eşyalar Bağlar Belediyesi tarafından toplanıp atık geliştirme merkezinde bir araya getirildi. Eşyaları almaya gelen vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, geriye kalan hatıraları ve eşyalarıyla teselli buluyor. Günlerce devam eden eşya toplama işlemlerinde ilk önce molozlar kaldırılarak eşyalara ulaşıldı, ardından belediyeye ait araçlara yüklenen eşyalar Bağcılar Mahallesi’nde bulunan atık geliştirme ve toplama merkezine getirildi. Burada belediye personelince sınıflandırılan eşyalar, depremde yıkılan Dündar, Serin 2, Yoldaş ve Hisami Apartmanları için ayrılan departmanlara yerleştirildi.

enkaz-tigris.jpegEnkazdan çıkarılan eşyalar

Enkazdan çıkarılan eşyalar arasında sporcu madalyaları, Kur’an’ı Kerimler, ders ve okuma kitapları, bisikletler, çocuk oyuncakları, yorgan yataklar, mutfak eşyaları, giysi çeşitleri, evlilik fotoğrafları gibi eşyalar yer alıyor. Tek tek temizlenen ve sınıflandırılarak hazır hale getirilen eşyalar, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına teslim ediliyor. Duygu dolu anlar yaşayan vatandaşlar, gözyaşları içerisinde eşyalarını teslim alıyor.

enkaz5-tigris.jpegAilesi yok oldu

6 Şubat gecesi 81 kişinin hayatını kaybettiği Serin-2 Apartmanı’nda 2 çocuğunu kaybeden acılı baba İrfan Bayancuk, çocuklarının hatırasını almak için geldiğini belirtti. Bayancuk, “Serin-2 Apartmanı’nda oğlumu, kızımı ve kız kardeşimi kaybettim, erkek kardeşim ve yeğenim ise yaralı bir şekilde kurtuldu. Ben o gece orada değildim. Çocuklarım halasında kalıyordu. Maalesef çocuklarım da orada hayatını kaybetti” dedi.

enkaz2-tigris.jpeg‘Çocuklarımın hatırasını toplamaya geldim’
Çocuklarının hatıralarını buldukça gözyaşını tutamayan Bayancuk, “Çocuklarımın ve kız kardeşimin hatırasını toplamaya geldim. Ben bu eşyalara maddi anlamda bakmıyorum. Hepsinin ayrı bir hatırası var. Çocuklarımın ve kız kardeşimin eşyalarını bulmayı tahmin edemiyordum. Sağ olsunlar belediye bu konuda büyük yardımda bulundu. Çocuklarımın hatıralarından elbise üzerindeki kokusunu buldum” ifadelerine yer verdi.

ankaz3-tigris.jpeg(İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.