Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Kabine toplantısı, iç ve dış politika meseleleri ile ekonomideki gelişmeleri ele almak amacıyla yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 15.10'da başladı.

Başkan Erdoğan'ın yönettiği kabine toplantısında, Rusya-Ukrayna savaşındaki güncel durum ve Rusya tarafından askıya alınan tahıl koridoru anlaşması gibi konular öncelikli olarak konuşulacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın bir tarihte Türkiye'yi ziyaret etmesi planlanıyor. Bu önemli ziyaret öncesinde, tahıl sevkiyatının yeniden başlaması için atılacak adımlar kabine üyeleri tarafından değerlendirilecek.

Ekonomi de kabine toplantısının önemli gündem başlıklarından biri. Ülkeye daha fazla yabancı yatırımcı çekmek amacıyla atılacak adımlar ve enflasyonla mücadele stratejileri de kabininin gündeminde.

1 Ağustos tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmeleri, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 maaşları üzerindeki etkileriyle birlikte, kabinede konuşulacak konular olarak öngörülüyor.

Kabininin gündeminde, Terörle mücadele operasyonları, İsveç başta olmak üzere bazı Batı ülkelerinde gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar da var.

Toplantının sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, toplantının ana gündem maddeleri ve alınan kararlar hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

Ns

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.