Diyarbakır Eğitim Sen’den dönem sonu raporu

Diyarbakır Eğitim Sen’den dönem sonu raporu
Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Dönem Sonu Raporu’nu kamu ile paylaştı. Raporda ekonomik sıkıntıların eğitimi doğrudan etkilediği belirtilerek “Öğrenciler yeterince beslenemiyor” denildi.

TİGRİS HABER - Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube’de basın açıklaması düzenlendi. Hazırlanan rapor kamuoyuna sunuldu. Raporu okuyan Eğitim Sen Şubesi Kadın Sekreteri Arzu Koç, yaşanan ekonomik sıkıntının eğitim üzerindeki etkisine dikkat çekerek şunları söyledi: “Toplumdaki yoksulluğun eğitim süreçlerine doğrudan yansımasını gözlemleyebiliyoruz. Öğrencilerimiz yeterince beslenemiyor. Bu durum öğrencilerin gelişimini etkilemekle beraber akademik başarılarına da doğrudan etki ediyor. Bu anlamda ‘her çocuğa bir öğün sağlıklı yemek ve su’ talebimizi buradan yineliyoruz.”

Anadilde eğitim almayan çocuklar etkileniyor

Çocukların anadilde eğitim almamasının da çocukları etkilediğini belirten Koç, şöyle konuştu: “Anadilinde eğitim alamamak, bir yandan akademik becerileri ve başarıyı çocuğun yaşına ve gelişim dönemine uygun düzeyde yakalamasını güçleştirirken, özellikle ergenlik döneminde sadece dil ve ifade becerilerinde değil, duygusal ve sosyal gelişim süreçlerinde de olumsuz yansımalar yaratmaktadır. Eğitim bilimi açısından bakılacak olursa bir bireyin anadilini okul yaşamına katmamak, çocukların sağlıklı düşünmesinin ve yetişmesinin okul dışında bırakılması ve okul çağına kadar yaşadıkları, yaptıkları dilsel faaliyetin yok sayılması demektir.”

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.