Diyarbakır Hizmet-İş’te İstifa furyası!

Diyarbakır Hizmet-İş’te İstifa furyası!
Kayyım ile yönetilen Kayapınar Belediyesi’nde çalışan Hizmet-İş Sendikası Diyarbakır Şubesi üyesi 400’ün üzerinde hizmet alımı personeli istifa etti.

TİGRİS HABER - İstifa eden işçiler, gerekçe olarak sendika’nın yönetim ile ek protokol yapmadığını, maaş artışlarında etkili olamadığını gösterdi. Sendika yetkilileri ise, yönetimin ek protokol talebine olumlu yanıt vermediğini ileri sürdü. İstifa edenlerin yüzde 30’u DİSK Genel İş Sendikasına geçti.

Kayyım ile yönetilen Kayapınar Belediyesi’nde, Hükümetin asgari ücreti yapılan zamma rağmen hizmet alımı personel maaşlarında artış için talep edilen ek protokolü yapmaması işçileri mağdur etti.

Yetkili Hizmet-İş Sendikasının, Belediye yönetiminin Toplu İş Sözleşmesini yenileneceği Mart ayına kadar artış yapmayacağı yönünde aldığı kararı etkileyecek bir tavır sergilemediği öğrenildi. Yönetim ile ek protokol yapamadığı için işçilerin boy hedefi haline gelen sendika kendini savundu. Sendika yetkilileri, maaş artışları için ek protokol taleplerinin belediye yönetimi tarafından olumlu karşılanmadığını ileri sürdü.

Hizmet-İş’ten 400 istifa

Hakları savunulmadığı için 400 personelin Hizmet-İş Sendikasından istifa ettiği öğrenilirken, istifaların devam ettiği bildirildi. Sendika yetkilileri, istifaları geri döndürmek ve yeni istifaların önüne geçmek için belediye önünde kitlesel açıklama yapılacağını duyurdu. Ancak, 7 Şubat Cuma günü yapılacağı duyurusunda bulunan açıklamanın yapılmaması istifaları artırdı.

Duyuruya rağmen açıklama yapılmadı!

7 Şubat tarihinde Hizmet-İş sendikası üyelerine SMS yoluyla gönderdiği mesajda, “Değerli üyelerimiz; Kaymakam ile ek protokol konusunda yaptığımız görüşmeler neticesinde, şuana kadar taleplerimiz konusunda herhangi bir gelişme olmamıştır. Cuma gününe kadar taleplerimiz karşılanmadığı takdirde Genel Merkez yetkililerimiz ile birlikte sendika olarak Kayapınar Belediyesi Hizmet binası önünde basın açıklaması yapılacaktır. Tüm işçi arkadaşlarımıza duyurulur” denildi.

Kahraman: İstifalara rağmen yetkili sendikayız

İstifalara ilgili açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, istifalara rağmen belediyede çoğunluğunun kendilerinde olduğunu ifade ederek, “Çoğunluk şuan bizde. Bugün itibariyle üyelerimiz tekrar Hizmet-İş’e dönmeye başladı. 2026 Şubat ayına kadar Kayapınar Belediyesi’nde yetkili sendika biziz. Ayrıca Yönetim ile yaptığımız görüşmede, Mart ayında üyelerimizin maaşına ekstra 5 bin TL yansıtılacağını öğrendik. 1 Nisan’da 6 aylık enflasyon farkı verilecek. Eylül’de tekrar 6 aylık enflasyon farkı verilecektir” diye konuştu.

Gözler, Mart ayındaki Toplu-İş sözleşmesinde

Bu arada, Belediye ile yetkili sendika arasında ek protokol görüşmeleri netice alınmaması durumunda Belediye’nin Mart ayında bir yıllık toplu-İş sözleşmesi imzalayacağı öğrenildi. Sözleşmede enflasyon oranına göre artış yapılacağı ileri sürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
43 Yorum