Diyarbakır kayyımı 33 kişiyi işten çıkardı

Diyarbakır kayyımı 33 kişiyi işten çıkardı
Diyarbakır'da kayyım yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, Sümerpark’ta çeşitli branşlarda açılan kurslarda eğitim veren 30’un üzerinde antrenörün işine “Güvenlik soruşturması” gerekçesi ile son verdi.

TİGRİS HABER - Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından aranan 30’un üzerinde antrenör, “Güvenlik soruşturması” gerekçesi ile işlerine son verildiğini bildirdi. Daire başkanlığı yetkilileri tarafından aranan çalışanlar, “Karar valiliğin. Bizim yapacağımız bir şey yok” diyerek geri adım atmadı.

Karar Valiliğin

 “Güvenlik soruşturması” gerekçesi ile işten çıkarılanlar yeni alım değil. İşten atılanlar arasında 2 yıldan fazla çalışan da, bir yıldır çalışan da var. “Neden işten çıkarıldıklarını” sordukları birim müdürü,  “Sizin güvenlik soruşturmasında devlet memuru olmanızı engelleyecek bir durum yok” cevabını vererek, kararın valilik tarafından alındığını, bu konuda bir şey yapamayacaklarını iletti.

Karar sözlü olarak bildirildi

Çalışanlara işten çıkarılma kararı sözlü olarak bildirildi. Buna karşı çalışanlar “O zaman neden işten çıkarıldığımızı bize yazılı olarak bildirin” demesi üzerine daire başkanlığı, “Karar yazılı olarak bildirilmeyecek. Kursları kendiniz kapatın. Kapatmamanız durumunda, güvenlik soruşturması gerekçesi ile kurslar kapatılırsa siz bir daha kamuda çalışamayacaksınız” yanıtını verdi.

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu süreçte işten atılmalar mağduriyet yarattı. Sözlü bildirim dışında cevap verilmeden çalışanlar kurslarını kapatmaya başladı.(Kaynak: Artı Gerçek)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum