Diyarbakır’da ağır Hasarlı Sağlık Merkezi!

Diyarbakır’da ağır Hasarlı Sağlık Merkezi!
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı İskender paşa Mahallesi’ndeki 4 katlı ‘İskender paşa Aile Sağlık Merkezi olarak kullanılan binanın ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı İskender paşa Mahallesi’ndeki 4 katlı ‘İskender paşa Aile Sağlık Merkezi olarak kullanılan binanın ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. Ağır hasarlı binada 6 Hekim ve onlarca sağlık personeli günde binlerce hastaya ayakta sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

3 aydan bu yana yeni Aile Sağlık Merkezi için bina arayışlarının sonuçsuz kaldığı öğrenildi. İskender paşa Mahallesi sakinleri, binanın her an yıkılacağı korkusu içinde olduklarını, buna rağmen sağlık hizmeti almak için Merkeze geldiklerinin altını çizdi.

agir-hasarli-saglik-merkezi-2.jpeg

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır’da 175 bina yıkılırken, Kent genelinde 5 bin 459 bina ağır hasar aldı. Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi İskenderpaşa Mahallesi’ndeki İskenderpaşa Aile Sağlık Merkezi olarak kullanılan bina da ağır hasarlı binalar arasında yer aldı.

Sağlık İl Müdürlüğü’nce, yaklaşık 3 ay önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden bağımsız olarak yapılan yapı denetiminde binanın ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. Binada halen sağlık hizmetinin verilmesi tepkiye yol açarken, Merkez için 3 aydan buyana yapılan yeni bina arayışının sonuçsuz kaldığı öğrenildi.

agir-hasarli-saglik-merkezi-3.jpeg

Bina 25 yıl önce yapıldı

Edinilen bilgiye göre, 1999 yılında Diyarbakır Valiliği, Merkez Sur ilçesine bağlı İskenderpaşa Mahallesi’nde vatandaşların sağlık hizmeti alması için 4 katlı bir Sağlık ocağı binası yaptı. Binlerce vatandaşa sağlık hizmeti verilen Sağlıkocağı daha sonra Aile Sağlık Merkezi’ne dönüştürüldü.

Sağlık İl Müdürlüğü’nden Performans analizi

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden Diyarbakır’daki sağlık kuruluşları da hasar gördü. Sağlık İl Müdürlüğü, deprem sonrası hastane ve sağlık merkezlerinde performans analizi gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, 10 binlerce hastası bulunan İskender paşa Aile Sağlık Merkezi’nin hasarlı olduğu ortaya çıktı.

agir-hasarli-saglik-merkezi-1.jpeg

Bina arayışları devam ediyor

Bunun üzerine Sur İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce, ağır hasarlı merkez binasının yerine yeni bir bina arayışına başlandı. Arayışlar devam ederken, sağlık hizmeti de aksatılmadan verilmeye devam ediyor. Hasar raporunun verilmesinden 3 ay geçmesine rağmen yeni bina bulunamaması tepkiye yol açtı.

“Endişeliyiz”

Hasarlı binada sağlık hizmeti aldıklarını bildikleri halde yapacak bir şeyin olmadığını ifade eden vatandaşlar, biran önce yeni bir binaya geçilmesini istediklerini belirtiyorlar. Sağlam bir sağlık merkezinde tedavi olmak istediklerini ifade eden, endişelerinin ortadan kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği’nden biran önce yeni bir bina bulmaları talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.