Erdoğan’dan faiz açıklaması: Kimse bize akıl vermesin

Erdoğan’dan faiz açıklaması: Kimse bize akıl vermesin
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'de yaptığı konuşmada "Faiz her geçen ay inmeye devam edecek. Kimse bize bu konuda akıl vermesin" diye seslendi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Yüksek enflasyon tüm dünyanın sorunu

En büyük sorunumuz geçtiğimiz Aralık ayından itibaren malum yükselişe geçen enflasyonun, insanlarımızın günlük hayatında yol açtığı sıkıntılardır. Yüksek enflasyon tüm dünyanın sorunudur. Avrupa ve ABD'de yaşayan yakınlarınıza telefon açıp enflasyonun yansımalarını sorun. Gerçek tabloyu onlar size anlatacaktır.

Ekonomik tetikçilerin önünü kestik

İnsanlarımızın refah düzeyinde yaşanan kayıpları en iyi biz biliyoruz, telafi edecek tedbirleri de biz alıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olduğu gibi hayat pahalılığı hususunda da gözümüzü gerçeklere kapatmadık. Erdemden yoksun belli kesimler tamamen milletimizi karamsarlığa sürükleme gayesiyle ortalığı yaygaraya vermeye çalışıyor. Birileri bu puslu havayı fırsat bilerek hak ettiğinin çok ötesinde kazançlar sağlama hatta devleti ve milleti soyma peşine düşüyor. Yaygaracı ve fırsatçılara meydanı bırakmadık, bırakmayız. Ekonomik tetikçilerin önünü bu anlayışla kestik. Ekonomi baronlarının karşısında bu anlayışla ülke ve milletin hukukunu savunduk.

15 seçimdir, seçim kazanamayan Bay Kemal

Yurtlarımız şu anda ihtiyacı karşılayacak noktada. 850 bin öğrenci kapasiteli Türkiye genelinde yurtlarımız var. Hani diyorlardı ya 1 yılda yaparız, Bay Kemal hiçbir şey yapamazsın. Sen SSK'yı duman ettin, mahvettin. Savaş Ay'ın programında hastanelerde rehine alınan hastalarımız vardı. Kimdi SSK'nın başında, Bay Kemal. Bundan bir şey olmaz. 15 seçimdir, seçim kazanamayan bu Bay Kemal'e benim milletim inanmadığı için bu yolu açmıyor. Bundan sonra da Allah'ın izniyle açmayacak.

Yatırım yüksek faizle olmaz

Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece, faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin Kimse bize bu konuda akıl vermesin. Yatırımcı gelsin, bizim devlet bankalarından kredi talebinde bulunsun. Onları faize ezdirmeyeceğiz. Yatırım yüksek faizle olmaz. Onun için de düşük faiz." (Haber Merkezi/AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.