Eşit Temsil Olmadan Demokrasi Olmaz: KA.DER'den Güçlü Bir Mesaj

Eşit Temsil Olmadan Demokrasi Olmaz: KA.DER'den Güçlü Bir Mesaj
Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), "Eşit Temsil İhtiyacı" kampanyası ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekti.

TİGRİS HABER - Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), "Eşit Temsil İhtiyacı" kampanyası ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekti.

KA.DER, kampanya metninde şu ifadelere yer verdi:

"Biz, kadınlar olarak sadece sayı veya yüzde değiliz; yıllardır bu paradigmadan kurtulmak için mücadele ediyoruz. Bu imkansız değil; birlikte bu hegemonyayı kırabiliriz. Kadınların siyasette eşit temsilini sağlama sorumluluğu sadece KA.DER, diğer sivil toplum kuruluşları ve kadınlara ait değildir; aktif olarak politik arenada yer alan bütün partilerin kolektif görevidir. Gerçek demokrasi, eşit temsil sağlandığında mümkün olabilir, bu da adil bir yönetim için yol açabilir."

Kampanya, Türk siyasi hayatının kodlarının daha kapsayıcı ve temsilci bir demokrasiyi yansıtacak şekilde evrim geçirmesi gerektiğini savunuyor ve değişime çağrıda bulunuyor. KA.DER, herkesi kampanyayı imzalayarak bu amaca katkıda bulunmaya davet ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.