Gürültü kirliliği denetimleri sürüyor

Gürültü kirliliği denetimleri sürüyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gürültü yönetmenliği kapsamında umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde gürültü kirliliği denetimi yaptı

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi, insan sağlığını etkileyen gürültü kirliliğiyle mücadele amacıyla 'Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği' çerçevesinde umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirerek çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Yenişehir ilçesinde bulunan Sanat Sokağında canlı müzik yayını esnasında yasal sınırı aşarak gürültü kirliliğine neden olan işletmeleri, ses ölçüm cihazıyla tespit edip kamerayla kayıt altına aldı, ardından durum tespit tutanağı tuttu.
Denetimde ses yüksekliğiyle vatandaşların rahatsız olmaması için işletmeleri bilgilendirildi, gürültü kirliliğinin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri anlatıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler denetimlerine aralıksız devam edecek. (Büyükşehir Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum