Hazro’da günde 2 bin 332 metreküp su üretiliyor

Hazro’da günde 2 bin 332 metreküp su üretiliyor
Hazro’da günde 2 bin 332 metreküp su üretiliyor

 

Haber merkezi-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Hazro ilçesinde günlük 2 bin 332 metreküp su üretildiğini, 350 ton kapasiteli üç ayrı su deposunun da aktif çalıştırıldığını açıkladı. DİSKİ, içme suyuyla bahçe sulayanları da uyararak, duyarlı olunmasını istedi.

 

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, merkez nüfusu 6 bin, kırsal mahallelerle birlikte nüfusu 18 bin olan Hazro’da oluşturduğu şube aracılığıyla hizmet üretmeye devam ediyor. DİSKİ, yaz aylarındaki yüksek içme suyu tüketimini karşılamak için kaynak suyu ve iki ayrı sondaj kuyusundan üretilen suyu ilçeye veriyor.

 

Hazro’daki çalışmalar hakkında bilgi veren DİSKİ Genel Müdürlüğü Hazro Şube Müdürü Hüseyin Paksoy, ilçeye içme suyunu iki sondaj kuyusu marifetiyle verdiklerini belirterek,“Kışın genelde içme suyu sorunumuz olmuyor. Kasım-Mayıs döneminde Çökeksu denilen kaynak suyumuzu kullanıyoruz. Sondaj kuyularımızı kullanmıyoruz; çünkü tek başına kaynak suyumuz yeterli oluyor.” dedi.

 

350 ton kapasiteli 3 depo var

 

Paksoy, Mayıs-Ekim döneminde ise iki sondaj kuyusundan su sağlandığını, bunlardan birinin debisinin 12, diğerinin debisinin ise 13 litre olduğuna dikkat çekerek, bu kuyulardan ilçeye toplamda 25 L/sn su verdiklerini söyledi. Paksoy, şöyle konuştu: “Suyu da depolama marifetiyle veriyoruz. 130, 120 ve 110 ton kapasiteli 3 adet içme suyu depomuz var. Toplamda 350 tonluk bu depolarımız sürekli aktif halde. Bu üç depomuzda tadilat çalışmaları yaptık. Özellikle iki depomuzun fayanslarını tamamen yeniledik. Etraflarına çit örerek koruma altına aldık.”

 

Günde 2 bin 332 metreküp su veriliyor

 

Daha önce Hürriyet Mahallesi’nde 7 L/sn çalışan sondaj kuyularının olduğunu, bunların ekonomik ömrünü tamamlamasıyla geçen yıl 13 litre debisi olan yeni bir sondaj kuyusu açtıklarını ifade eden Paksoy, “Şu anda terfi binası ve çit örme çalışmalarımız sürüyor. İlçeye iki sondaj kuyusu ve bir kaynak suyuyla birlikte günde saniyede 27 L/sn su veriyoruz. Günde 2 bin 332 metreküp su üretiyoruz.” dedi.

 

Bahçe sulayanlara uyarı

 

 

 

Hazro’da üretilen suyun nüfusa fazlasıyla yettiğine dikkat çeken Paksoy, “Aslında suyumuz Hazro için fazla denebilecek miktarda. Ürettiğimiz su, üç tane Hazro’ya bile yeter. Ancak tüm ilçelerimizin sorunu olan bahçe sulamaları nedeniyle sorunlar yaşıyoruz. Buradan vatandaşlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum: Lütfen içme suyumuzu bahçe sulamasında kullanmayalım. Bu konuda duyarlık bekliyoruz vatandaşlarımızdan.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.