Helin Şen'i öldürmekten yargılanan polis hakkında zorla getirme kararı

Helin Şen'i öldürmekten yargılanan polis hakkında zorla getirme kararı
Duruşmaya mazeret bildirmeden katılmayan Helin Hasret Şen'i kasten öldürmekten yargılanan polis memuru A. E. hakkında zorla getirme kararı çıkardı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 12 Ekim 2015'te Helin Hasret Şen'in öldürülmesine ilişkin kasten adam öldürmekten yargılanan polis memuru A. E.'nin duruşmaya mazeretsiz katılmaması nedeniyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı. Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Cumhuriyet Savcısı, mütalaasını hazırlamak üzere dosyanın kendisine gönderilmesini talep etti.

Şen ailesinin avukatı Abdullah Zeytun, sanığın duruşmaya mazeret bildirmeden gelmemesinin soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki durumun sonucu olduğunu vurgulayarak, sanığın suçu kasten işlediği ve suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunması nedeniyle tutuklanmasını istedi. Mahkemenin Adli Tıp Kurumu'ndan istediği raporda, Adli Tıp Kurumu'nun sadece görüntüleri iyileştirip olay hakkında görüş bildirmemesini eleştiren Zeytun, "Burada bir saik vardır. Bu çok açıktır. Fail polis memuru olduğu için ATK görüş belirtmekten imtina etmiştir" dedi.

Zeytun, ATK'den kendi alanında uzman bir birim tarafından rapor istenmesini talep ederek, olay anında sanık, tanık ve failin pozisyonlarının belirlenmesi ve ateş şeklinin tespitini istedi.

helin-sen-2.jpg

Sanığın tutuklanmasını istedi

Sanık polisin beyanları ile tanık, kamera kayıtları, olay yerinde polislerin beyanları tarafından yalanlandığını, sanığın kullandığı silahın bin metreden netleme yapma yeteneğine sahip dile getiren Zeytun, bu verilerin sanığın suçu kasten işlediğini gösterdiğini ifade etti. Sanığın kamu görevlisi olması nedeniyle delilleri karartma durumu bulunduğunu ve Ceza Muhakemeleri Kanununa göre sanığın işlediği suçun katalog suçlardan olması nedeniyle tutuklanmasını talep etti.

Failin kamu görevlisi olması nedeniyle benzer dosyalar gibi bu dosyanın da cezasızlıkla karşı karşıya bırakılmak istendiğini vurgulayan Şen ailesinin avukatı Yakup Güven, tanık beyanları ve delilleri suçun sanık tarafından işlendiğine dair bilgiler verdiğine dikkati çekerek, sanığın tutuklanmasını talep etti.

Avukat Ercan Yılmaz da, olay anında yapılan ihbarlarla olayın anlatıldığı, bu ihbarların tanık beyanı olarak kabul edilmesi ve ihbarlarda bulunanların mahkeme huzurunda tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Sanığın avukatı Alper Uğurlu ise, kendisinin müvekkiline duruşmaya katılmaması durumunda bir sorun olmayacağını söylediğini belirtti. Uğurlu, müvekkilinin üzerine atılı suçu işlemediğini dile getirerek beraatini istedi.

Sanık polis hakkında zorla getirilme kararı

Mahkeme, tutukluluğun ölçülü olmayacağına kanaat getiren mahkeme, tutukluluk talebini, olayı ihbar edenlerin tanık olarak dinlenmesi talebini ve Adli Tıp Kurumundan yeni bir rapor istemini reddetti. Mahkeme, sanığın bir sonraki duruşmada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden hazır edilmesi için zorla getirme kararı verdi.

'Cezasız kalmaması için mücadele edeceğiz'

Duruşmanın ardından adliye önünde basın açıklaması yapan Avukat Abdullah Zeytun, sanığın duruşmaya katılmadığını hatta sanık olduğunun farkında dahi olmadığını belirtti. Zeytun,"Bunun nedeni uzun yıllardır devam eden cezasızlık politikasıdır. Bütün delillere rağmen tutuklanma talebimiz reddediliyor. Halen de görevinin başında yer alıyor. Bizler elbette ki cezasızlıkla mücadele eden bizler bu dosyanın da cezasız kalmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.