İHD: Elektriklerin kesintisi hak ihlalidir

İHD: Elektriklerin kesintisi hak ihlalidir
İHD Diyarbakır Şubesi, kentte son zamanlarda artış gösteren elektrik kesintilerinin, yurttaşların enerji haklarını kullanmalarına yönelik yarattığı ihlallere dikkat çekti.

DİYARBAKIR - İHD Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır'da son zamanlarda artış gösteren elektrik kesintilerinin, yurttaşların enerji haklarını kullanmalarına yönelik yarattığı ihlallere dikkat çekmek amacıyla Urfa yolu üzerinde bulunan Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, Diyarbakır İHD Şube Başkanı Raci Bilici'nin yanı sıra dernek üyeleri katıldı. Açıklamayı yapan Bilici, Diyarbakır ve bölge illerinde son zamanlarda yaşanan elektrik kesintilerin hayatı olumsuz etkilediğini söyledi. Bilici, kesintiler nedeni ile halkın büyük bölümünün ciddi mağduriyetler yaşadığını ifade ederek, "Esnaflar ve üretim tesisleri ciddi zararlar etmesinin yanı sıra halkın yaşam hakkını dahi ihlale neden olmaktadır. Diyaliz makinesi gibi yaşamsal fonksiyonlar sağlayan cihazlara bağlı yaşamını sürdüren çok sayıda yurttaş, bu kesintiler olunca ölüme varan tehlikelerle karşı karışıya kalmaktadır" diye belirtti. 

'Kaçak kullanılıyor denilerek halkı cezalandıramazsınız'

Ekonomik ve sosyal gelişmişlik noktalarında olduğu gibi enerjiye ulaşım noktasında da bölge illerinde çifte standart uygulandığını belirten Bilici, "Elektrik Mühendisleri Odası'na göre sorunun ana kaynağı, enerji talebini karşılayacak düzeyde bir altyapının tesis edilememiş olması, teçhizatın eski ve ekonomik ömrünü tamamlamış olması, kaliteli malzeme kullanılmamasıdır. Bu eksikliklerin bedelini de halka ödetmek isteniyor" dedi. Elektrik enerjisinin halkın en vazgeçilemez hakkı ve yaşamsal ihtiyaçlardan biri olduğunu vurgulayan Bilici, bu enerjinin sağlanmasında hiçbir mazeret kabul edilemeyeceğini söyledi. Bilici, "Kaçak kullanılıyor denilerek halkı cezalandıramazsınız. Kaçak da olsa, ücretli de kullansa halk, hakkı olan enerji ihtiyacını sağlamaktadır. Yine kaçak kullanımı bahane ederek elektrik kesintileri oluyorsa, bu en basitinden işini yapmamaktır. DEDAŞ yetkilileri bu söylemden bir an önce vazgeçip, halka ihtiyacı olan enerjiyi versin" çağrısında bulundu. 

Açıklamanın ardından Bilici ve berberindekiler DEDAŞ yetkilileri ile görüşmek için DEDAŞ binasına geçti.

 

ihd.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.