KADINLARDA İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONUNU ÖNLEMEK

KADINLARDA İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONUNU ÖNLEMEK
 Özel Haber
Kadınların en çok şikayetçi olduğu rahatsızlıklardan biri de idrar yolu enfeksiyonu, idrar yollarının herhangi bir yerinde meydana gelen bu enfeksiyon, en yaygın olarak idrar torbasını (mesaneyi) etkiler ve kadınlarda erkeklerden daha sık görülür.

TİGRİS HABER- Kadınların en çok şikayetçi olduğu rahatsızlıklardan biri de idrar yolu enfeksiyonu, idrar yollarının herhangi bir yerinde meydana gelen bu enfeksiyon, en yaygın olarak idrar torbasını (mesaneyi) etkiler ve kadınlarda erkeklerden daha sık görülür. Ortak tuvalet kullanımı, yetersiz hijyenin yanında cinsel ilişki de idrar yolu enfeksiyonuna neden olan etkenlerden biri.

Cinsel ilişki, idrar yolu enfeksiyonu riskini artırabilir. Bunun nedeni, cinsel ilişki sırasında idrar yolunun tahriş olması ve bakterilerin mesane içine girmesi.

Cinsel ilişkiden sonra idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltmak için alınabilecek bazı önlemler:

  • Cinsel ilişkiden sonra tuvalete gidin. Bu, idrar yollarından bakterileri temizlemeye yardımcı olacaktır.

Cinsel ilişkiden sonra tuvalete gitmenin nedeni, idrar yolundaki bakterilerin mesane içine girmesini önlemektir. Cinsel ilişki sırasında idrar yolu tahriş olabilir ve bu da bakterilerin mesane içine girmesine neden olabilir. Cinsel ilişkiden sonra tuvalete gitmek, idrar yolundaki bakterileri temizlemeye yardımcı olur.

  • Tuvaletten sonra önden arkaya doğru temizlenin. Bu, anüsten gelen bakterilerin vajinaya veya idrar yoluna girmesini önlemeye yardımcı olacaktır.
  • Bol sıvı tüketin. Bol sıvı içmek, idrarınızı seyreltmeye ve bakterilerin idrar yollarından atılmasını kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Bol sıvı içmek, idrar yollarını temizlemeye yardımcı olur ve bakterilerin idrar yollarından atılmasını kolaylaştırır. Su, meyve suyu ve çay gibi sıvılar içebilirsiniz.

  • Kişisel temizliğinize dikkat edin. Her gün, sabah akşam iç çamaşırınızı değiştirin.
  • Cinsel ilişkiden sonra idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltmak için cinsel ilişki sırasında yeterli kayganlaştırma sağlayın. Bu tahrişi engelleyerek enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Bu önlemleri alarak bu yaygın ve rahatsız edici durumun riskini azaltabilirsiniz.

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri şunlardır:

  • İdrar yaparken yanma veya ağrı
  • Sık idrara çıkma ihtiyacı
  • İdrarda kan
  • Alt karın ağrısı

Bu belirtileri yaşıyorsanız, bir doktora görünmeniz önemli. İdrar yolu enfeksiyonu, tedavi edilmezse ciddi ağrılara yol açabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.