Kaplan: MİT teklifinin 'yasal zemin' teklifimizle ilgisi yok

Kaplan: MİT teklifinin 'yasal zemin' teklifimizle ilgisi yok
Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan MİT teklifinde AKP hükümetinin, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen sivil heyetlere de güvence sağlayacak değişiklik yapacağı iddia edildi.

ANKARA  - BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, kendilerinin böyle bir duyum almadığını belirterek, kendilerinin sunduğu ve sürece yasal güvence isteyen teklif ile bunun ilgisinin olmadığını vurguladı.


AKP hükümeti tarafından hazırlanan MİT teklifi bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak. Teklifin komisyon görüşmelerinde muhalefet partilerinin sert itirazları üzerine AKP hükümetinin Meclis Genel Kurul görüşmelerinde vereceği önergeler ile teklifi revize edeceği iddia edilirken, yapılacak değişikliklerde İmralı Adası'nda PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen MİT yetkililerine verilen güvencenin sivil heyetlere de verileceği ileri sürüldü. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, teklifin görüşülmesini ve yapılması planlanan değişiklikleri diha’ya değerlendirdi. Kaplan, teklifin şu anda sadece İmralı'da yapılan görüşmelere ilişkin MİT ve hükümeti koruduğuna dikkat çekerek, "BDP ve diğer görüşmecilerin görüşmeleri güvenceye bağlanmıyor. Eğer bugün yeni bir önerge verirse AKP tarafı, bunu da katmaları mümkün olabilecek. Bu sadece görüşmelere ilişkin bir yasal güvencedir. Biz böyle bir duyum da almış değiliz. Ancak şunu söyleyebilirim. Görüşme yapılırken bir taraf güvencede olacak diğer taraf güvencesiz olursa hiç kimse güvencede olamaz. Umarım bu yanlıştan dönerler" diye konuştu. 

Kaplan, kendilerinin önerdiği sürece ilişkin "yasal zemin" teklifi ile bu düzenlemenin ilgisinin olmadığını vurgulayarak, "MİT teklifi çok fazla baskıcı anti demokratik hükümlerle doludur. Bizim teklifimiz demokratikleşmeye yöneliktir" dedi.(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.