Kayapınar Belediyesinden 300 milyonluk devir!

Kayapınar Belediyesinden 300 milyonluk devir!
Yerel seçimlere kısa bir süre kala Kayapınar Belediyesi’ne ait Eğitim Kurumları ve Spor tesislerinin devirleri de başladı.

Sait BAYRAM’ın Özel haberi

TİGRİS HABER - Kayapınar Belediyesinin bütçesi ile yapılan milyonlarca lira değerindeki iki dev eğitim kurumu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne devredildi. Her iki kuruma da İl Halk Kütüphanesi’nden müdürler atanırken, seçim sonrası da kurum personel atamalarının yapılacağı öğrenildi.

kayapibnar-kultur-merkezi-devir-1-001.jpeg

Yerel seçimlere çok kısa bir süre kala Kayyım ile yönetilen Büyükşehir ve ilçe belediyelerin milyonlarca liralık taşınmazlarının devirleri de devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hazar gölü kıyısındaki 20 bin dönümlük arazi üzerindeki sosyal tesis kayyım tarafından spor bakanlığına devredildi. Şimdi de Kayapınar Belediyesi, ilçe sınırları içinde Mahabad Caddesi üzerinde yapılan ve 300 milyon TL’ye mal olan Milet Kıraathanesi ve Halk Kütüphanesi, seçimlere kısa bir süre kala Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne devredildi.

kayapibnar-kultur-merkezi-devir-3.jpeg

300 Milyon TL’ye mal olan Kütüphane devredildi

Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesince yapılan ve 300 milyon liraya mal olan modern ve kent mimarisinin örneklerinin yansıtıldığı 600 öğrenci kapasiteli Kayapınar Millet Kıraathanesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne devredildi. Mart ayının ilk Meclis toplantısında alınan karar ile devredilen Kütüphaneye önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın logosu asıldı, ardından Ergani İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Abdulbari Tanrıverdi müdür olarak atandı.

kayapibnar-kultur-merkezi-devir-2.jpeg

Halk Kütüphanesi de devredildi

Kayapınar Belediyesi’nin ilçedeki eğitime yönelik gerçekleştirdiği bir diğer eğitim yatırımı olan Kayapınar Halk Kütüphanesi de devredildi. Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi'nde 2 bin 893 metre kare alan üzerine kurulan Halk Kütüphanesi'nde 2 adet Çalışma Salonu, Okuma Salonu, Kütüphane çalışma alanı, 360 kişilik Konferans Salonu ve Kafeteryası bulunuyor.

Okuma salonları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne!

Yine son bir yıl içerisinde Kayapınar Belediyesince, İlçede yapılan 2 adet okuma salonunun da Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredileceğine yönelik iddialar var. Kayapınar Belediyesi’nin ilk kayım döneminde de yapılan ve 2020 yılı birim fiyatı ile 20 milyon 615 bin TL’ye mal olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Halk Kütüphanesi ile Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Oyuncak Kütüphanesi'nin de İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne devredilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum