Kışanak: Newroz'un anlamını 14 Mayıs'ta sandığa taşıyacağız

Kışanak: Newroz'un anlamını 14 Mayıs'ta sandığa taşıyacağız
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, "Bu sene halkımızın en geniş demokratik ittifakını kurarak, Newroz’ların anlamını 14 Mayıs'ta sandığa taşıyacağız" dedi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Görevden alınarak tutuklanan ve 7 yıldır Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Newroz'a ilişkin mesaj gönderdi.

Kışanak, Newroz mesajında, "Merhaba Newroz'un coşkusunu alanlara taşıyan halkımız. Newroz bin yıllardan beri halkımızı ayakta tutan, birleştiren, kötülüğe karşı direniş gücü veren özgürlük türkülerini söylediğimiz bizim toplumsal ruhumuzu yansıtan önemli bir değerdir" diye kaydetti.

‘Hep birlikte özgürlük halaylarına duracağız’

Mesajının devamında, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere dikkat çeken Kışanak, şöyle dedi: Bu sene halkımızın en geniş demokratik ittifakını kurarak Newroz’ların anlamını 14 Mayıs'ta sandığa taşıyacağız. Deprem felaketinde büyük acılar yaşayan halkımıza karşı dayanışma duygularımızı daha da güçlendirerek yaralarımızı hep birlikte saracağız. Faşist iktidarın hepimize yaşattığı büyük acıların haksızlığın adaletsizliğin, ölümün ve zulmün hesabını sandıkta soracağız. Bizler Kandıra Cezaevi'ndeki kadın siyasi tutsaklar olarak direnişimizi direnişinizle buluşturacak, Newroz ateşini sizlerle birlikte yakacağız. Yüreğimizle bilincimizle sizlerle birlikte meydanlarda olacağız. Halkın iradesini hiçbir güç tutsak alamaz. Bugüne kadar dört duvar, demir kapılar, tel örgüler bizim için hiçbir anlam ifade etmedi, bundan sonra da etmeyecektir. Özgürlük halaylarına hep birlikte duracağımıza olan inancımızla sizleri selamlıyoruz. Halkımızın Newroz'unu kutluyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.