Mardin Tıp’ın ilk asistanları

Mardin Tıp’ın ilk asistanları
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı'nı (TUS) kazanarak Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih eden ve araştırma görevlisi kadrosuyla atamaları yapılan asistan doktorlar, beyaz yeleklerini giyerek göreve başladı.

TİGRİS HABER - Göreve başlayan asistan doktorlar, Tıp Fakültesi Dekanlığında Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Abdussamet Batur ve Doç. Dr. Hasan Basri Savaş ile bir araya gelerek Tıp Fakültesi'nin son durumu, asistan eğitim süreci, bilimsel araştırma, eğitim ve klinik hizmetlerin yürütülme usulleriyle ilgili bilgi aldı. “Acil Tıp”, “Anesteziyoloji ve Reanimasyon” ile “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları” anabilim dallarında ilk aşamada dörder asistan doktor olmak üzere toplam 12 asistan doktor ataması yapıldığını belirten Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdussamet Batur, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık hizmeti verecek olan doktorların aynı zamanda burada uzmanlık eğitimlerini de alacağını belirtti.

Bu yıl ilk defa lisans öğrencisi de aldıklarını söyleyen Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş ise, yeni dönem için araştırma görevlisi taleplerinin artarak devam ettiğini, asistan doktor sayısının artmasının Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tıp Fakültesi için verilecek hizmetlerde ilerleme sağlayacağını ifade etti. Savaş, asistan doktorların ayrıca lisans düzeyinde tıp eğitimine de katkı sunacağını ve Tıp Fakültesine prestij sağlayacağını sözlerine ekleyerek, görevlerine başlayan asistan doktorlara başarılar diledi.

Beyaz yeleklerini giyerek göreve başlayan asistan doktorlar, Mardin’de ve kuruluş sürecini hızla tamamlayan Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesinde hem eğitim görecek olmaktan hem de sağlık hizmetine katkı verecek olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade ettiler.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.