Mektebim Okulları ve Maarif Kampüsünden İftar yemeği

Mektebim Okulları ve Maarif Kampüsünden İftar yemeği
Diyarbakır'da eğitim hayatına devam eden ve eğitimciler tarafından kurulan Maarif Okulları, Mektebim markasıyla buluşarak, şehrin ve bölgenin eğitim hayatına yön vermeye hazırlanıyor.

Mektebim Okulları, yeni eğitim öğretim yılında özgün eğitim modelleri, yabancı dil eğitimi ve teknoloji kullanımıyla Diyarbakır'da Maarif Kampüsü ile öğrencilerle buluşacak. Mektebim Okulları'nın Diyarbakır Maarif Kampüsü ile verdiği iftar yemeği Diyarbakır’da bir otelde gerçekleşti. İl Protokolünün ve yaklaşık 200 konuğun katıldığı yemekte Mektebim Okulları Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, eğitim sektörünün son durumunu anlatarak açıklamalarda bulundu.

Kalko, “Diyarbakır, özellikle eğitime önem veren bir il, çok bilinmez ama istatistikler bunu gösteriyor. Diyarbakır’a da uzun yıllardır yatırım yapmayı planladığımız bir ildi. Ülkemizin her toprağı bizim için çok kıymetli. İşbirliği içerisinde olduğumu Maarif Kampus yetkilileriyle de çok güzel bir sinerji yakaladık. Mektebim Okulları Maarif Kampüsü Diyarbakır’da çok kısa sürede eğitim hayatına yeni bir soluk getirecektir” dedi.

Adını, 1928 yılında Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinden alan Mektebim özel eğitim kurumu Diyarbakır’daki eğitimciler tarafından kurulan Maarif Okulları kampüsünü bünyesine katarak eğitim alanındaki hizmetlerini bir adım daha ileriye taşıdı.

Mektebim Okulları ve Maarif Kampüsü Ramazan ayı içinde gerçekleşen işbirliğini Diyarbakır Hilton Garden İnn' de verdikleri bir iftar yemeği ile kamuyoyu ile paylaştılar. Diyarbakır’daki çeşitli kurum temsilcileri, iş çevreleri, eğitimciler ve basın çalışanlarına verdikleri iftar yemeğinde konuşan Mektebim Okulları Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, 4+4+4 eğitim sistemi ile özel okullar arasındaki ilişkiye ve devletin özel okullara teşvikine değindi.

Mektebim olarak eğitim öğretim faaliyetlerine 2011-2012 eğitim öğretim yılında Büyükçekmece’de açtığı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Anaokulu ile başlayan Ümit Kalko, bugün tüm yatırımı kendisine ait olan 36 Kampüs ve 106 okulda anaokulu, ilkokul, ortaokul, Sağlık, Güzel Sanatlar, Anadolu ve Fen Liseleriyle devam etmektedir.

 Hedeflerinin 4 yıl içerisinde 70 bin öğrenci ve 100 kampüse ulaşmak olduğunu belirten Kalko, “"Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl açıklanan istatistiklerde özel okula giden öğrenci sayısı 1 milyon 150 bin olarak ifade edilmektedir. Bu rakama bakıldığında ve bir önceki yılın verileri ile kıyaslandığında, Türkiye’de özel okula giden öğrenci sayısının  %47 oranında artmış olduğunu ve devlet tarafından verilen öğrenci teşvikleriyle birlikte, farklı eğitim kademelerinde 48 bine yakın öğrencinin ilk kez özel okullara kayıt yaptırdığı görüyoruz. Milli eğitim Bakanlığımız teşvik konusunda ilk yıl çalışma yaparak öğrenci sayısını 230 bin olarak açıklanmıştı ve proje kapsamında özel okullara 346 milyon 602 bin 5 TL ödeme yapıldı. Yeni eğitim öğretim yılında teşvik verilecek öğrenci sayısının 350 bin olacağını açıklayan Bakanlığımız, e- okul üzerinden başvuruları Ağustos ayında başlatacak. Milli eğitim düzeyinde 4+4+4 sisteminden sonra son yıllarda yapılan en önemli değişiklik özel okula giden öğrencilere teşvik verilmesi oldu. OECD ülkelerinde özel okullaşma oranı %25’lerde…Devletin özel okullara verdiği destekler doğrultusunda bugün %7,4 olan özel okullaşma oranının önümüzdeki 5 yıl içerisinde ülkemizde %25’lere çıkacağı öngörülüyor. Bu oranla birlikte özel okullarda okuyan öğrenci sayısı da eş zamanlı olarak artacaktır. Yatırımlarımızı hızlandırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

Dünyanın en önemli üniversitelerinden biri olan Yale Üniversitesi’nin Mezunlar Derneği ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile bir işbirliği başlattıklarını ifade eden Kalo, “ Yale üniversitesi ve yetkililerinden birçok alanda mentörlük hizmeti alacağız. Bu ve benzeri birçok üniversite ile işbirliği çalışmalarımız devam edecek. Öğrencilerimize dünya vatandaşı olmaları için gerekli eğitimleri verirken, dünyanın kapılarını onlara aramak ve çeşitli fırsatlar sunmak en önemli görevlerimiz arasında yer alıyor” dedi.

  Diyarbakır’ın güzide illerden biri olduğunu ifade eden Kalko, şunları söyledi: “Diyarbakır, özellikle eğitime önem veren bir il, çok bilinmez ama istatistikler bunu gösteriyor. Türkiye’de özel okul sayısı ortalaması baz alındığında Türkiye ortalamasının üstünde özel okul sayısı olan bir ilimiz. Diyarbakır’a da uzun yıllardır yatırım yapmayı planladığımız bir ildi. Ülkemizin her toprağı bizim için çok kıymetli. İşbirliği içerisinde olduğumu Maarif Kampus yetkilileriyle de çok güzel bir sinerji yakaladık. Mektebim Okulları Maarif Kampüsü Diyarbakır’da çok kısa sürede eğitim hayatına yeni bir soluk getirecektir.”

Mektebim Okulları Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, konuşmasının ardından Maarif Kampüsü yöneticilerine rozetlerini taktı.  Maarif Kampüsü yöneticilerine bir plaket de sunan Kalko, Mektebim Okulları Maarif Kampüsünün anahtarını da kendilerine takdim etti.

HABER: ALİ ABBAS YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.