Minik Satranççıların büyük hamlesi!

Minik Satranççıların büyük hamlesi!
Diyarbakır’ın minik satranççılar Yusuf Emir Kalın ile Heja Azra Yıldız katıldıkları 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında büyük başarı elde ederek, Milli Takım havuzuna girme hakkını kazandı.

TİGRİS HABER - Türkiye Satranç Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın işbirliği ile Antalya'da 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası düzenlendi. Şampiyonaya, Türkiye’nin 81 İlinden ve KKTC'den toplam 2 bin 500'e yakın sporcu katıldı.

Diyarbakır’dan şampiyonaya katılan Yusuf Emir Kalın 7 yaş kategorisinde Türkiye 9.’su, Heja Azra Yıldız da 8 yaş kızlar kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Kalın ve Yıldız, aldıkları bu derecelerle Milli takım havuzuna girme hakkını elde etti.

satranccilar-2.jpeg

İki sporcuda Milli takıma girme başarısı elde ettiler

İkinci kademe Satranç Antrenörü Star Yurtsever, Diyarbakır’da uzun yıllardır hem yüz yüze hem de online olarak Star Satranç Merkezi bünyesinde 1 yılla yakın eğitim verdiği öğrencilerinden Yusuf Emir Kalın’ın 7 yaş genel kategoride Türkiye dokuzuncusu olduğunu hatırlatarak, “Diyarbakır’da küçükler kategorisinde ilk kez bir erkek sporcu milli olarak Türkiye Şampiyonası’nda başarı elde etmiştir. 4 yılı aşkındır eğitim verdiğim uluslararası başarısı olan geçen yılın milli sporcusu Heja Azra Yıldız da Türkiye ikincisi olarak milli takımı seçilmiştir. Dokuz tur sonunda sekiz puanla Türkiye şampiyonu ile eş puanla Türkiye ikincisi olarak bizleri gururlandırmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.