Morgda seçmen iddiası!

Morgda seçmen iddiası!
Urfa Halfeti’de dört bine yakın seçmen kaydırılırken dört seçmenin adresinin mezarlık içindeki morg olduğu iddia edildi.

TİGRİS HABER - Türkiye adım adım yerel seçimlere yaklaşırken pek çok yerden seçmen kayıtlarıyla ilgili usulsüzlük iddiaları gelmeye devam ediyor.

Sözcü’nün haberine göre Ufa’nın Halfeti ilçesinde dört bine yakın seçmenin kaydırıldığı, bir evde 39 taşıma seçmen kaydının tespit edildiği hatta dört seçmenin adresinin Argın Mahallesi mezarlığının içinde bulunan morg olduğu iddia edildi.

CHP MECLİS’E TAŞIDI

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’nin dört bir yanından gelen usulsüz seçmen taşıma iddialarının araştırılması için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi sundu.

Kış, önergesinde şunları dile getirdi: “Boş adreslere, metruk binalara farklı il ve ilçelerden seçmen kaydırıldığı tespit edildi. Yenişehir ilçemizde zeytinyağı fabrikasında 33 seçmen kaydı tespit edilmesine rağmen bu itirazla ilgili hiçbir değerlendirme yapılmadı. İşyerine ikametgah kaydı yapılması kanuna aykırıdır. 30’un üzerinde seçmenin farklı soy isimlerine sahip kaydının olması hayatın olağan akışına aykırıdır. Seçim kurulu inceleme yapılmadan itirazları reddediyor. Millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansımasından sorumlu olan YSK, gerekli duyarlılığı göstermelidir.”

Kaynak:TELE1

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.