Oldu işte, engelli şimdi geçebilir!

Oldu işte, engelli şimdi geçebilir!
1 Ekim tarihinde, Bağlar koşuyolu parkı kaldırımlarındaki harabe görüntüleri ve engelli kaldırım taşlarının kırık-dökük halini gündeme getirmiştik. Belediye sorunu çözmüş, kaldırım onarılarak, engelli yön taşları da yerine oturtulmuş.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - 31 Ekim tarihinde, Bağlar koşuyolu parkı kaldırımlarındaki harabe görüntüleri ve engelli kaldırım taşlarının kırık-dökük halini gündeme getirmiştik. Belediye sorunu çözmüş, kaldırım onarılarak, engelli yön taşları da yerine oturtulmuş. Hakkını teslim ediyoruz, ancak, kaldırımlarla ilgili haberimize laf yetiştiren DBB-yıl balkım ve Alt yapı koordinasyonuna iki çift lafımızı da gönderiyorum; ‘Akıllı olun’ diyorum.

Kaldırımın bozuk halini de şimdiki düzeltilmiş halini de gazetemize duyarlı bir vatandaş iletmişti. Biz de gazete olarak kaldırımın her iki halini de kamuoyunun dikkatine sunduk. Yani iyiyi de kötü olanı da yazmak gazeteci olarak bizim görevimiz. Belediye ya da o birimlerde görev yapanlar düşmanımız değil.

Şimdi; ‘Seçimler yaklaştı, kaldırım çalışması yapılıyor başlıklı haberimize X hesabımızda laf yetiştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol bakım ve Alt yapı koordinasyonunun sorumluları her kimse, onlara da ‘işinize bakın, gazetecilere laf yetiştirmeyin’ uyarısında bulunuyoruz. Sadece, bir bölgeyi baz alıp, şimdiye kadar yapılmamış bir çalışmaya imza attıklarına dair işgüzarlık yapmasınlar. Biz, genel bir durumdan, yap-bozdan söz etmeye, ihalelerin aynı şahıslara verilip verilmemesinden tutun, asfalt ihalelerine kadar, nasıl ve ne şekilde işler yapıldığına dair sıkıntı yaratacak işlere henüz girmedik. Onların da sırası geldiğinde, bakalım, X hesaplarından laf yetiştirebilecek misiniz?

Yakın yerlerde oturan vatandaşlardan görüş alıp almadığımızı, kaliteli bir iş yapılıp yapılmadığını sorup sormadığımız konusunda soru yöneltiyor, bir de haberimize ‘basit yorum’ yakıştırması yapıyor, bu koordinasyon! Birde, ‘En son ne zaman kaldırım yapılmış’ diye de fütursuzca bir soru eklemişler cevaplarına.

Kaliteyi, Diyarbakır’ın tamamına sorarak sorguluyoruz, en son ne zaman kaldırım yapılmış sorusuna da ‘Kayyım yönetimleri olarak 7 yıldır o makamlardasınız, neden yapmadınız’ diye sorarlar, mahcup olursunuz.

İyisi mi, bu toplara hiç girmeyin, görev sürenizi bitirmeye odaklanın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum