Operasyon sürüyor, YPG/YPJ ilerliyor

Operasyon sürüyor, YPG/YPJ ilerliyor
DAİŞ çetelerine karşı YPG/YPJ savaşçılarının başlattığı temizlik operasyonu kapsamında YPG/YPJ savaşçıları kararlı bir şekilde ilerleyişlerine ve birçok noktayı özgürleştirmeye devam ediyor.

KOBANE -  Kentin güney doğu cephesinde en son özgürleştirilen ve stratejik öneme sahip Mektaba Reş'i özgürleştirme operasyonunda yer alan YPG komutanlarından Agit Halep, şehir savaşının tüm zorluklarına rağmen ilerleyişlerine kararlı bir şekilde devam ettiklerini ve en kısa sürede halka müjdeli haberleri vermek istediklerini söyledi. 


DAİŞ çetelerinin 15 Eylül'de Kobanê Kantonu'nu işgal amacıyla başlattıkları saldırılara karşı YPG/YPJ savaşçılarının tarihi direnişi 111'inci gününe girdi. Kente ağır silahlarla saldıran çetecilere karşı 3 ayı aşkın süredir tarihte eşine az rastlanır bir savunma savaşı yürüten YPG/YPJ savaşçılarının çetelere karşı mücadelesi yaklaşık bir ay önce başlattıkları temizlik operasyonu ile başka bir boyuta taşındı. Çetelere karşı yürütülen ve güney cephesinde Botana Şerqî mahallesinin güney doğu cephesinde ise, Azadi Meydanı'nın çetelere karşı yapılan eylem hamlesi ile temizlenmesi ile başlayan ilerleyiş, gün be gün devam ediyor. Son olarak kentin güneydoğusunda stratejik öneme sahip noktalarından ikisi olan Mektaba Reş ve su deposu çevresinin özgürleştirilmesi ile devam eden YPG/YPJ savaşçılarının eylem hamlesi ile çetelere ağır darbeler vurulmaya devam ediliyor.Çağdaş Kaplan/Mehmet Zeki Çiçek(Diha)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.