Pazarda tezgâhında kitap yazdı

Pazarda tezgâhında kitap yazdı
Elazığ’da meyve sebze pazarında çalışan Emrullah Naz, tezgâh arkasında aldığı notlar ile kitap çıkardı. Kitabının bir bölümde pazar esnafı ile müşterilerin diyaloglarını veren Emrullah, şimdi ise ikinci kitabı için yazmaya devam ediyor.

TİGRİS HABER - Elazığ’da meyve sebze pazarında çalışarak ekmek parasını kazanan Emrullah Naz (26), zaman buldukça kitap okumayı bırakmadı. Kitap aşkı bir anda yazma aşkına dönen Emrullah, ilk olarak bulunduğu ortamdan başladı. Bir yandan pazarda çalışan Emrullah, diğer yandan esnaf ile müşteriler arasında geçen ilginç diyalogları, kısa kısa defterine yazmaya başladı. Tezgâhın arkasında kitabı ve defteri eksik olmayan Emrullah, 5 bölümden oluşan ‘Gerçek Kâbus’ adlı kitabını çıkarmayı başardı. Bir bölümünde pazarı işleyen Emrullah, başta pazar esnafı olmak üzere herkesin takdirini topladı. Şu anda yine pazarda çalışan Emrullah ikinci kitabı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Çalışırken hem okuyor hem de notlar alıyordum

Her şeyin pazarda başladığını belirten Emrullah Naz, "Kendimce kitap okuyordum ve ardından yazma kararı aldım. Şartlar yüzünden biraz zorlanıyordum. Yine de elimden geldiğince vazgeçmemeye çalıştım. Bir yandan çalışıyor diğer yandan ise notlarımı tutuyordum. Pazardaki büyüklerimin çok büyük bir desteği oldu. Bu bana motive verdi. Birinci kitabımı çıkardım. Şu anda ikinci kitabıma, yine her şeyin başladığı yerde başladım. Benim için uzun bir süreç oldu. Şu an aynı şekilde devam ediyorum. Kitabım 5 öyküden oluşuyor. Oradaki bir öyküm de pazarda geçiyor. Burada çalışırken hem okuyor hem de notlar alıyordum. Buradakilerin hayat hikâyelerini dinledim. Buranın şartlarını da yansıtmaya çalıştım. Pazar bana çok büyük bir ilham oldu. 'Kim Suçlu' adlı öykümde de hem dünyaya mesaj veriyorum hem de burada çalıştığım arkadaşlarımın hayatlarına inerek elimden geldiğince bir şeyleri anlatmaya çalıştım. İlk yazmaya başladığımda hayalim dünya klasikleriydi. Şu an ise hedefim dünya klasikleri. İkinci kitabımı da bu düzeyde hazırlıyorum" dedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.