‘PİYANONUN KADINLARI’

‘PİYANONUN KADINLARI’
 Özel Haber
Piyanist Dengin Ceyhan’ın, ‘Piyanonun Kadınları’ adlı repertuarında yer alan parçalar dinleyicileri hem büyüledi hem de hüzünlendirdi.

TİGRİS HABER -Piyanist Dengin Ceyhan klasik müziğin kadınlarını konu alan; ‘Piyanonun Kadınları’ adlı çalışmasını Mordem Sanat’ta müzikseverlerle buluşturdu.

whatsapp-image-2024-02-04-at-16-00-23.jpeg

Piyanist Dengin Ceyhan’ın repertuarında yer alan kadın piyanistlerin hayat öykülerini anlattığı ve daha sonra da onların bestelediği parçaları seslendirmesi dinleyicileri bir taraftan büyülerken bir taraftan da hüzünlendirdi.

whatsapp-image-2024-02-04-at-16-00-24.jpeg

Sanatçı Dengin’in Venezuela’lı piyanist Teresa Carreno’nun bestelediği cenaze marşını 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere atfetmesi ve onlar için çalması salonda duygusal bir hava yarattı. Programın sonunda Diyarbakırlı sanatseverlere dönük olarak;

Diyarbakır’a her geldiğinde çok mutlu olduğunu ve güzel insanlarla tanıştığını söyleyen sanatçı; burada muhteşem bir kitle var. İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da bu tarz etkinliklerin olabilmesi için destekler olabiliyor. Fakat bu tarz baskı olan yerlerde maalesef hiç bir şekilde sanata dair destek olunmuyor. Bu yüzden bu organizasyonu planlayan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

piayanoinun-kadinlari-3.jpeg

Bu tarz bölgelerde sanatla buluşmak mümkün olmayabiliyor. Çocukluğumda annem beni konserlere götürürdü. Ama bu bölgede bu tür şeyler mümkün olmayabiliyor. Mesela bir ay sonra seçim var gidip belediye başkanınızı seçeceksiniz ve bir ay sonra kayyum atanacak. Bir yurttaş olarak bu bölgeler için sanata dair elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Umarım Nisan Ayında tekrar buluşacağız. Kadın bestecilerin ikinci kısmıyla farklı bestecilerin bestelerini sizlerle buluşturacağız” Diye konuşmasını yaparak konserini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.