Polisin 'Lastik Yakacaktı' tahminine 3 yıl hapis cezası

Polisin 'Lastik Yakacaktı' tahminine 3 yıl hapis cezası
Diyarbakır'da eylem yapmak için yola lastik taşıdığı iddiasıyla 6 ay tutuklu kalan 23 yaşındaki Veysel Tanrıverdi'ye, 'Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'ten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Diyarbakır'da eylem yapmak için yola lastik taşıdığı iddiasıyla 6 ay tutuklu kalan 23 yaşındaki Veysel Tanrıverdi'ye, 'Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'ten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. 'Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma' suçundan da 1 yıl 3 ay ceza verilen ve bu cezası ertelenen Tanrıverdi, hiç bir olaya karışmadığını ileri sürdü. Tanrıverdi'yi yakalayan polis ise "Lastikleri yakacağı izlenimi oluştuğu için yakaladık" dedi.

Diyarbakır'da inşaat işçisi Veysel Tanrıverdi, 3 Aralık 2014 günü merkez Bağlar İlçesi'nde caddeyi trafiğe kapatmak amacıyla yakmak için otomobil lastiği taşıdığı ve PKK terör örgütü adına eylem yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alındığında bir aylık evli olan Tanrıverdi, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanırken, hazırlanan iddianamede hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma' suçlarından 13 yıla kadar hapis cezası istendi.

'LASTİKLERİ YAKACAĞI İZLENİMİ UYANDI'

İddianamenin kabulünün ardından Tanrıverdi'nin tutuklu yargılaması 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. İlk duruşmada ifade veren Tanrıverdi suçlamaları reddetti. Tanrıverdi'yi yakalayan polis memuru ise ifadesinde şöyle dedi:

"4- 5 kişi lastiklerle yolu kapatmıştı. Lastiklerin içinde kağıt veya benzeri birşey yoktu. Sanık o kişiler arasındaydı. Kovalamaca sonucu yakaladık. Elinde lastikleri yakacak birşey görmedik. Lastiklerin yanındaki grupta görünce lastikleri yakacağı izlenimi uyandı. Olay yerinde yüzü maskeli kimse yoktu. Lastikleri yakıp yakmayacakları henüz belli değildi."

EMNİYET: O GÜN EYLEM OLMADI

Bunun üzerine mahkeme Emniyet Müdürlüğü'ne olay tarihinde ve öncesinde örgütün eylem çağrısı olup olmadığı ve olay günü bir eylem yapılıp yapılmadığını sordu. Gelen cevapta, olay günü bir eylem çağrısı olmadığı, Diyarbakır'da da herhangi bir eylem ve olay olmadığı bildirildi.

HAPİS CEZASI VE TAHLİYE

Son celsede kararını açıklayan mahkeme Tanrıverdi'yi 'Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'ten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığa 'Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, bu cezayı erteledi. Duruşmada Tanrıverdi'nin tahliyesine hükmedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.