Putin'den bir jest daha: KKTC'de Temsilcilik

Putin'den bir jest daha: KKTC'de Temsilcilik
Vladimir Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesinde, Rusya büyük bir karar alarak Türkiye ile ilişkileri ve bölgedeki durumları önemli ölçüde etkileyecek adımlar atmaya karar verdi.

Rusya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Konsolosluk Açıyor!

TİGRİS HABER - Ankara-Moskova ilişkileri hiç bu kadar iyi olmamıştı. Moskova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile ilgili gelecekte atmayı planladığı adımı tüm dünyaya duyurdu. Rus medyasına göre, KKTC'de yeni bir Rus konsolosluğu açılacak. Bu adım, "Rusya, KKTC'yi tanıyan ikinci ülke oldu" şeklinde yorumlandığında, KKTC'den de bir açıklama geldi.

Rusya, KKTC'ye yönelik bu kararını tüm dünyaya ilan etti. Bu karar, Rus medyasında geniş yankı uyandırdı. Yakın bir zamanda, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, Rus vatandaşlarına hizmet sunmak amacıyla yeni bir Rus konsolosluğu faaliyete geçecek.

TASS haber ajansının aktardığına göre, Rusya'nın Kıbrıs Cumhuriyeti Büyükelçiliği yetkilisi, "Çok yakın bir zamanda Lefkoşa'nın kuzeyinde konsolosluk hizmetlerine başlayacağız. Bu süreç düzenli bir şekilde ilerleyecek." açıklamasını yaptı.

Batılı ülkelerin örneği verildi Bu adımın, Rusya'nın Kıbrıs'ın kuzeyinde yaşayan vatandaşlarına yönelik sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla atıldığını vurgulayan yetkili, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa'nın uzun bir süredir Kıbrıs'ın kuzeyine yönelik konsolosluk hizmetleri sunduğunu belirtti.

KKTC'de yaklaşık 50 bin Rus vatandaşının yaşadığı ifade ediliyor. Rusya'nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi, "Bu kararın siyasi bir anlamı yok, sadece Rus vatandaşlarının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak alındı." şeklinde konuştu.

KKTC cephesinden açıklama Rusya'nın attığı adımın ardından KKTC'den önemli bir açıklama geldi. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, "Rusya'nın KKTC'ye konsolosluk açma kararı uzun süredir konuşuluyordu. Bu sadece bir ofis açılışıdır, Rusya'nın KKTC'yi tanıdığı anlamına gelmez." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.