Siverek Kalesi gecekondulardan temizleniyor

Siverek Kalesi gecekondulardan temizleniyor
Siverek Belediyesince tarihi kalenin etrafında çevre düzenlenmesi yapılması amacıyla kamulaştırılan 21 gecekondu evin yıkımı devam ediyor.

TİGRİS HABER - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Siverek Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında tarihi kalenin gün yüzüne çıkarılması amacıyla, kamulaştırılması tamamlanan 21 gecekondu evin yıkımı sürüyor.

Siverek Belediyesi Harita Teknikeri Adem Öztürk, kalenin ilçe için önemli olduğuna vurgu yaparak, "Tarihi kalemizi gün yüzüne çıkarmak ve turizme kazandırmak amacıyla başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Şu an için öz kaynaklarımızla kamulaştırılması tamamlanan 21 evin yıkımı sürüyor. Yaklaşık 90 kamulaştırılması gereken ev ve iş yeri var, bunların da kamulaştırılması yapıldıkça biz yıkımını sürdüreceğiz. Buradaki temel hedefimiz ilçemizin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve tarihimize sahip çıkmaktır. Yıkım çalışmaları sırasında bizlere bir arkeolog ve sanat tarih uzmanı eşlik ediyor. Kalemiz Sümerlerden kalma bir yapı" dedi. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.