SP’nin Diyarbakır Büyükşehir Adayı Fırat, iddialı konuştu; “Rakibimiz Bilden değil, Sayın Erdoğan’

SP’nin Diyarbakır Büyükşehir Adayı Fırat, iddialı konuştu; “Rakibimiz Bilden değil, Sayın Erdoğan’
Saadet Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Muhammed Sabır Fırat, kendilerine olan ilgiyi yaptıkları çalışmalarda gördüklerini söyledi.

TİGRİS HABER - Fırat, “Bir teveccüh var, ancak, vatandaş kayyımların haksız yönetimine tepkili olduğu için şimdilik bize yönelmiyor. Biz, böyle de olsa bu ilgiden memnunuz” dedi.

SP adayı Av. Muhammed Sabır Fırat, il Başkanı Abdurrahman Ergin ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, yayın koordinatörümüz Naci Sapan ile görüştü. Seçim öncesi değerlendirme yapan Fırat, Diyarbakır’ın hizmet açısından çok geri bırakıldığını, alt yapı, trafik, yol-su, istihdam konusunda büyük sıkıntıların olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

saadet-partisi-adayi-sabir-firat-1.jpeg

Devlet kurumları parti kurumları gibi

Fırat, siyasi gelişmeleri de değerlendirdi, şunları söyledi; “Diyarbakır’da devletin kurumları partinin kurumları gibi saf almış, öyle çalışıyor. Bu haksızlıktır, adaletsizliktir. Ayrıştırmaya zemin hazırlayan davranışlar ülkeye, millete zarar veriyor. İktidarın adayı, ‘Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın adayıyım’ bana oy verin diyor. Devlet kurumlarının gücüyle hareket ediyor. Bu nedenle biz diyoruz ki; bizim rakibimiz Halis Bilden değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

saadet-partisi-adayi-sabir-firat-2.jpeg

Kent merkezinde, ilçelerde, köylerde yaptıkları seçim gezilerinde insanların kutuplaştırıldığına tanıklık etiklerini söyleyen SP adayı Mehmet Sabır Fırat, anlayış olarak kutuplaşmaya karşı olduklarını ifade etti.

SP İl Başkanı Abdurrahman Ergin , Av. Muhammed Sabır Fırat’ın adaylık konusunda teklifin kendilerinden gittiğini, belirterek, “Şeyh Said’e yönelik haksız ithamlar vardı. Onun torunu olarak Diyarbakır adaylığının uygun olacağını, bir cevap olacağını düşündük teklif ettik. Birlikte değerlendirip, kararlaştırdık, hayırlı oldu” dedi. (Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.