Surlardaki restorasyon çalışmaları bahara kaldı

Surlardaki restorasyon çalışmaları bahara kaldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Surlarda sürdürdüğü restorasyon çalışmaları kapsamında dış mahallerde imalatlar mevsim şartları gereği bahara kadar bekletilecek, burç içlerinde ise sıcaklık değerlerinin uygunluğuna bağlı olarak çalışmalar sürecek.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin “Surlar’da Diriliş” mottosuyla sürdürdüğü çalışmalar çerçevesinde 39 ve 40 no’lu burçta dış cephede bulunan ve geçmiş dönemde yapıldığı değerlendirilen hatalı çimento harcı söküldü, özgün malzemelerle duvar onarımı yeniden yapıldı.

Dış mahallerde imalatlar bahara kadar bekletildi

Urfa Kapı olarak bilinen 21 ve 22 no’lu burçlarda ise 700 metrekare teras alanında yalıtım ve döşemeler tamamlandı. Burç içlerinde ise yüzey temizliği yapıldı. 21 no’lu burcun dış cephesinde ise duvar kalıntılarına ulaşıldı. Burcun dış cephesinde yaklaşık 2 bin 800 metrekare alanda çalışmalar tamamlandı. Mevsim şartları gereği dış mahallerde imalatlar bahara kadar bekletilecek, burç içlerinde ise sıcaklık değerlerinin uygunluğuna bağlı olarak çalışmalar sürecek. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.