Tertip Komitesinden Newroz Açıklaması

Tertip Komitesinden Newroz Açıklaması
5 bin kişilik güvenlik önlem alınacak...

 

Diyarbakır’da 21 Mart’ta kutlanması planlanan Newroz Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek, Diyarbakır Nevruz’unda 5 bin kişinin güvenlik önlemi alacağını söyledi.

 

Diyarbakır'da  21 Mart'ta kutlanması planlanan  Nevruz Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunan  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)  Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek,  Diyarbakır Newroz'unda 5 bin kişinin güvenlik önlemi alacağını söyledi.

Diyarbakır'da,  Newroz Bayramı tertip komitesi tarafından basın açıklaması düzenlendi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasına DBP ve HDP'li yöneticiler, tertip komitesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Burada tertip komitesi adına açıklamalarda bulunan DBP  Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek, bu yıl da Nevruz etkinliğini  21 Mart saat 09.00-16.00 arasında Nevruz Parkı'nda gerçekleştirileceğini söyledi. İpek, "Oraya gelecek olan halkımızın her yönü ile güvenlik boyutu ile olsun teknik boyutu ile olsun ihtiyaçlar boyutu ile olsun her yönü ile orada nevruz etkinliğine katılacakların huzur ve güven içerisinde katılmalarını istiyor, bekliyoruz. Bu yıl bizler, 57 büyükelçiliği davet ettik, yine Kürdistani partileri davet ettik.  Avrupa'dan özellikle sosyalist ve sosyal demokrat partileri davet ettik. Yine temsilcilikleri davet ettik. Konuşmacılar boyutunda HDP Eş Genel Başkanı  Selahattin Demirtaş, DTK Eş Genel Başkanı  Selma Irmak, HDK Eş Genel Başkanı Gülistan Koçyiğit,  Sırrı Süreyya Önder, KJA'dan konuşmacı arkadaşlar katılacaklardır. Nevruz alanında görevli olacak 5 bine yakın kişi mevcuttur. Özellikle güvenliği ön planda tutmaya çalışıyoruz. 5 bin görevli alanın her yerinde görevlendireceklerdir" dedi.

"BARZANİ'NİN DAVETİ SÖZ KONUSU"

Bölgedeki bazı illerde Nevruz kutlamalarının yasaklanmasına ilişkin sorulara cevap veren İpek, "Perşembe günü valiliğe başvurumuzu yaptık. Henüz bize geri dönüş olmadı. Umarım burada böyle bir şey ile karşılaşmayacağız. KDP temsilciliği davet edildi. Kendi aralarında buna karar verecekler. Barzani'nin de daveti söz konusu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.