Türkan Elçi’den kurultay açıklaması: Kılıçdaroğlu'nu destekledim

Türkan Elçi’den kurultay açıklaması: Kılıçdaroğlu'nu destekledim
CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, kurultay ile ilgili X hesabından yaptığı paylaşımda, kendisini partiye davet eden Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini belirtti.

TİGRİS HABER - CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, kurultay ile ilgili X hesabından yaptığı paylaşımda, kendisini partiye davet eden Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini belirterek, “Bulunduğum mecrada inandığım değerler için mücadeleme devam edeceğim, Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel’i kutlar, yeni görevinde başarılar dilerim” dedi.

Türkasn elçi X hesabında yaptığı geniş açıklamada, ‘Kazanamayan birinin yenilgisinin ardından onu desteklemiştim demek bugünkü siyasetçi profiline uygun bir dil değil, farkındayım’ dedi, devamında şunları söyledi;

“Evet, ben her hâlükârda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledim, çünkü malumunuz bir siyasi partide mücadeleme devam etmem Sayın Kılıçdaroğlu’nun daveti ile başlamıştı. Kendilerinin mütedeyyin, sol dünya görüşlü fark etmeksizin, hiçbir etnik köken ayırımı yapmadan demokrasi çatısı altında bizleri bir arada buluşturma gibi bir tahayyülü vardı. Demokrasi ve hukuka inanan şiddet karşıtı biri olarak, bu tahayyülün benim de tahayyülüm olduğunu ve bunu desteklediğimi belirtmekte beis görmüyorum. Gün geçtikçe ayrışan, farklı kutuplara doğru bölünen toplumu bir araya getirme amacımızın karşılık bulamamasını esefle karşıladığımı belirtmek isterim. Aynı zamanda yaşanan yenilgilerin, yıllarca yapılan değerli çalışmaları da değersizleştirmeyeceğini, bir hakkın teslimi konusunda vefa sahibi biri olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkürlerimi bildiriyorum. Bulunduğum mecrada inandığım değerler için mücadeleme devam edeceğimi belirtir, genel başkanlığa seçilen Sayın Özgür Özel’i kutlar, yeni görevinde başarılar dilerim.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.