Ücretsiz doğalgaz ne zaman bitiyor?

Ücretsiz doğalgaz ne zaman bitiyor?
Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın kullanıma başlanması nedeniyle 1 yıl boyunca her haneye ücretsiz verilecek 25 metreküp doğalgaz için son tarih 1 Mayıs.

TİGRİS HABER - Geçtiğimiz yıl yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye'deki tüm hanelerin aylık 25 metreküplük doğalgaz bedeli, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanmaya başlanmıştı.

FATURALARA 150 TL YANSIMASI OLACAK

14 Mayıs seçimlerinden önce hayata geçirilen uygulama, 31 Mart seçimleri de dikkate alınarak 1 yıl süre ile uygulanmaya başlanmıştı. Mevcut doğalgaz fiyatları üzerinden yaklaşık 150 liralık bir tutara karşılık gelen 25 metreküplük doğalgaz bedeli, 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla faturalara eklenmeye devam edecek.

Konutlarda doğalgazın metreküpünün Türkiye ortalamasının (dağıtım bedeli ve vergiler dahil) 6.07 lira olduğu göz önüne alındığında yapılan hesaba göre, bir yıl boyunca konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküplük doğalgaz ücretsiz olacak ve vatandaşlardan aylık 151.75 lira alınmayacak.

Bir yıllık dönemde ise ücretsiz doğalgaz bedeli bin 821 lira olacak.

gaz1.webpSEÇİM ÖNCESİ DOĞALGAZ FİYATLARINA ZAM YOK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklama ile şu anda doğalgaz fiyatlarına zam yapmanın gündemlerinde olmadığını belirtmişti. 31 Mart seçimleri öncesi enerji fiyatları başta olmak üzere birçok harcama kalemindeki zamları erteleyen iktidarın, Nisan ayı itibarıyla zamları duyurması bekleniyor.

Kaynak:Halk Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum