Van Gölü için pedal çevirdiler

Van Gölü için pedal çevirdiler
Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programına katkı sunmak amacıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen Van Denizi Bisiklet Festivali çerçevesinde Van'dan yola çıkan bisiklet tutkunları Bitlis'e ulaştı.

TİGRİS HABER - Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bitlis Belediyesi, Van Gölü'ne kıyısı bulunan ilçe belediyeleri ile Van Gölü Aktivistleri Derneği katkılarıyla organize edilen festivale katılanlar, yaklaşık 200 kilometre pedal çevirerek Bitlis’te bulunan tarihi İhlasiye Medresesi bahçesinde kamp kurdu. Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü konusunda farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Van Gölü'ne kıyısı bulunan ilçe belediyeleriyle Vangölü Aktivistleri Derneğinin katkılarıyla organize edilen festivale birçok ilden ve yurt dışından yaklaşık 250 kişi katıldığını ifade eden Erdoğan Özel, “4-11 Ağustos tarihleri arasında toplamda 8 gün sürecek 5’inci Van Denizi Bisiklet Festivalini gerçekleştirdik. Bugün dördüncü günümüz. Sırasıyla Van, Gevaş, Tatvan’dan sonra Bitlis’teyiz. 500 kilometrelik bir mesafeyi gideceğiz. 250 kişilik bir bisikletli şu anda aramızda. Bunun 150 kişisi ülkemizin çeşitli illerinden, yine 20 kişilik bir ekip İran’dan ve başka ülkelerden de misafirlerimiz var. Geri kalan kısımda Bitlis ve Van’daki bisikletçilerden oluşuyor. Amacımız Van Gölü Havzasını bir bütün olarak tanıtmak ve doğaseverlere göstermektir. Bu turumuzu kamplı yapıyoruz. Her akşam bir yerde kamp kuruyoruz. Yaklaşık her gün 60-70 kilometre mesafe kat ettikten sonra kamp alanlarında çadırlarımızı kuruyoruz. Gittiğimiz yerlerin sadece tarihini ve doğasını görmüyoruz, oranın çevresini ve gastronomisini de anlatıyoruz. Tabi sadece bir festival değil aynı zamanda bir farkındalıktır. Bugün Nemrut Krater Gölü’ne gittik, orada hem yüzdük hem de çevre temizliği yaptık. Aslıda hem çevre duyarlılığını toplumsal bazda yükseltmeye yönelik hem de bu tür festivallerle bir nefes aldırmaya çalışıyoruz. Bitlis’in kurtuluşu münasebeti ile biz her sene 8 Ağustos’ta turumuzun bir ayağını Bitlis’e getiriyoruz. Bitlis’in kurtuluşunu bu vesileyle bisiklet severlerle kutlayıp sonra yolumuza devam edeceğiz” dedi.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.