VİDEO - Ağır hasarlı bina kendiliğinden yıkıldı, 20 aile mağdur oldu!

VİDEO - Ağır hasarlı bina kendiliğinden yıkıldı, 20 aile mağdur oldu!
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı İskenderpaşa mahallesinde bulunan Göze Apartmanı, 6 Şubat depreminde hasar aldı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı İskenderpaşa mahallesinde bulunan Göze Apartmanı, 6 Şubat depreminde hasar aldı. Bina sakinleri yıkım için defalarca dilekçe vermesine rağmen, ilgilenen olmadı. Yetkili mercilerin dikkate almadığı bina kendiliğinden yıkıldı. Yıkım esnasında çevredeki sağlam binalar da hasar gördü.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde ağır hasar alan ve boşaltılan Göze Apartmanı,7 Aralıkta kendiliğinden yıkıldı. Göze Apartmanı’nın kontrolsüz yıkımından dolayı yanında bulunan Ümit Apartmanı ve Sur Apartmanın da ciddi hasarlar meydana geldi.

Ümit Apartmanında yaşayan yurttaşlar ve mahalle sakinleri, “Göze Apartmanı sallanıyor her an yıkılabilir’’ diyerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe verdiklerini ve İl müdürlüğündeki yetkililerin ‘’Göze Apartmanı kontrollü bir şekilde yıkılarak çevre de bulunan hiçbir binaya zarar gelmeyecektir’’şeklinde yanıtladıklarını belirtti. Ancak, öyle olmadı, kimse ilgilenmedi ve bina ypışlar sonrası dayanamayarak kendiliğinden yıkıldı.

3.jpg

Ümit Apartmanında ikamet eden ve yıkımdan sonra evinden çıkmak zorunda kalan Servet Mula ve Mehmet Turan Ekdil, yaşadıkları durumu Tigris haber’e anlattı.

Servet Mula,’’6 Şubat depreminden sonra Göze Apartmanı ağır hasar aldı. Daha sonra bina’da yaşayan komşularım eşyalarını çıkartıp binayı boşalttı. Kaldıkları Göze Apartman’ının kontrollü bir şekilde yıkılması için defalarca dilekçe verdiler. Ancak yetkililer yıkım için gelmediler.Göze Apartmanı da içerisinde ki eşyalar çıkartılınca sallanmaya başladı.Biz mahalle olarak defalarca kontrollü yıkım için dilekçe vermemize rağmen,Bina7 aralıkta kendiliğinden yıkıldı.Kontrolsüz yıkılınca da yanında ve çevresinde bulunan başta Ümit Apartmanı ve Sur apartmanı olmak üzere diğer apartmanlar da ağır hasarlara neden oldu.Göze Apartmanı’nın yıkıldığı an da ben ve komşularım evlerimizden can havliyle çıktık.Şuan da kimimiz eşinin ailesinde kalıyor,kimimiz sokakta kalıyor’’diyerek yaşadığı durumu ifade etti.

4.jpg

‘’Çözüm için gittiğimiz de Kurumlar arasında gezdiriliyoruz’’

Ağır hasar alan Ümit Apartmanı’nda ikamet eden Mehmet Turan EKDİL, çözüm için gittikleri kurumlardan çözümsüzlükle döndüklerini belirterek, şunları söyledi;

“Çevre şehircilik AFAD’a gönderiyor. AFAD YİKOB’a gönderiyor. YİKOB, ilçe Kaymakamlığı’na, Kaymakamlık ta Valiliğe gönderiyor. En son çözümsüzlükle tekrar mahalleye dönüyoruz. Devletimizin buradaki temsilcilerinin bu şekilde bizi oradan oraya göndermesi çok üzücü ‘’.

Taleplerini ifade eden Servet Mula, “Talebimiz, evimizdeki eşyalarımızı kontrollü bir şekilde çıkartsınlar. Eşyalarımızı alalım. Kira ve taşıma bedeli konusunda bize destek olunsun. Biz de diğer depremzedeler gibi haklarımızdan faydalanalım. Mağduriyetimiz giderilsin’’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum