VİDEO - Ağır hasarlı bina yıkılmıyor, sitede oturanlar tedirgin

VİDEO - Ağır hasarlı bina yıkılmıyor, sitede oturanlar tedirgin
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Bayramoğlu sitesi depremden etkilendi.

Serhat Özdemir/ Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Bayramoğlu sitesi depremden etkilendi. 8 bloklu sitede bulunan bir binada ağır hasar tespiti yapıldı, boşaltıldı. Bina 7 ay önce boşaltılmasına rağmen hala yıkılmadı. Sitede oturan vatandaşlar, binanın her an üzerlerine yıkılmasından yana tedirgin.

Maraş Merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da hasarlı yapıların yıkımları devam ederken, diğer yandan ise mağduriyetler devam ediyor. Bağlar Mevlana Halit Mahallesinde bulunan 8 bloklu Bayramoğlu sitesinin bir bloğu ağır hasarlı olarak tespit edildi. Nisan ayında yıkım kararı verilen bina 7 ay geçmesine rağmen hala yıkılmadı.

Site içerisinde yaşayan onlarca kişi binanın önünden geçiyor, çocuklar ise bina önünde oyun oynuyor. Güvenlik tedbirinin alınmadığı bina site sakinleri için büyük tehdit oluşturuyor. Ağır hasarlı bloğu boşaltan ve kirada yaşayan vatandaşlar, binalarının bir an önce yıkılarak, yenisinin yapılmasını talep ediyor. 3 bloklu Bayramoğlu -2 sitesinde ise, 2 blok hasarlı olarak kayda geçmesine rağmen, bir blok yıkıldı, diğeri ise duruyor.

bayramoglu-sitesi-yikim-2.jpeg'3 yıl önce ev almıştı'

3 yıl önce hasarlı olan bloktan ev alan Yahya Sezgin, bir an önce binanın yıkılmasını ve kendi evlerine kavuşmak istediklerini belirterek, " Depremde ağır hasar aldı. Acilen boşaltmak zorunda kaldık. Müteahhidin gelip burayı yıkmasını bekliyoruz şirketten muhatap kimseyi bulamıyoruz. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Buradan çıktıktan sonra 2 defa ev değiştirdim. Binamız yıkılsın ki yeniden yapılabilsin. Kapalı sitedir. İçeride çok sayıda çocuk var. Binanın yıkılma riski var, çevrede yaşayanların yaşam riski söz konusu" dedi.

Tuncay Kolay ise, hasarlı binanın 6'ncı katında kalıyordu. Kolay, kiraların pahalı olması nedeniyle Kayınpederinin evinde kaldığını ifade ederek şunları söyledi;

" Nisan ayından beri bu bina ağır hasarlıdır. Aylardır mağduruz. Gidecek bir yerimiz olmadığından dolayı site içerisinde kayınpederimin evinde kalıyorum. Kentte kiralar 15 ila 20 bin civarında, gidecek yerimizde yok. Emekliyim, bu durumu kaldıramıyoruz. Yetkililerden bir an önce ağır hasarlı binamızın yıkmasını talep ediyoruz."

bayramoglu-sitesi-yikim-3.jpeg

'Korkuyla girip çıkıyoruz'

Site sakinlerinden Çetin Toptaş, siteye korkuyla girip çıktıklarını, yetkililerden kimseye ulaşamadıklarını ifade ederek, "Bu binanın depremden dolayı tehlikesi var. 7 aydır insanları buradan çıkardılar, fakat insanlar mağdur edildi. Çocuklarımız buradan geçiyor ve bizlerde tehlike altındayız. Yetkililere ulaşamıyoruz. Onlarca daire var burada, bu insanlar buradan gelip geçiyor. Bu bina yıkılırsa kim bunun cevabını verebilir? Korkuyla girip çıkıyoruz. Bir şey olursa da kimsenin umurunda değiliz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.